© 2016 povered by Wix

Nyugdíjasok "Életet az Éveknek" Területi Egyesülete  I  bp.eletetazeveknek@gmail.com  I  Levél: 1134  Bp, Tüzér u. 56-58     

 

  Adatvédelem  

Klubok

 

Nefelejcs Klub vezetője

 

Süti-sütő verseny, 2016

 
 

Nefelejcs Nyugdíjas Klub

February 10, 2017

Kedves Klubtagok!

Tíz évvel ezelőtt, 2007 januárjában négyen megalapítottuk a Nefelejcs Nyugdíjas Klubot:

Csillag Kati, Marosi Ilona, Háy Erzsi és én. A nevünket Csehó Dóri barátnőmnek köszönhetjük. Már a nyugdíjas klub előtt is működött egy Nosztalgia Filmklub, melynek Csillag Kati volt az ötletgazdája.

Köszönöm azoknak, akik a kezdetektől a klub tagjai, és örülök minden új tagnak, érdeklődőnek.

Remélem még sokszor és sokáig ünnepelhetünk együtt!

Az évfordulót január 27-dikén megünnepeltük a jelenlévőkkel dupla csokis csokitorta, édes és száraz pezsgő elfogyasztásával.

Február 10-dikén beszélgetős klubnap lesz 13.30-tól a Fazekas utcában, melyre várlak benneteket szeretettel!

Barátsággal, Besenyei Zsófi

Taurus Nyugdíjas Klub

November 24, 2016

Rendhagyó karácsonyi felkészülés, 2016

Ha tárgyilagos akarok lenni -és miért ne akarnék, hiszen ugyanannyiba kerül-, november 18-án nyugodtan ki lehetett volna cserélni a VDSZ székház 307-es termének ajtajára kifüggesztett, légkondi használatára figyelmeztető táblát egy "Cukrászda" feliratú táblára.

Talán csak nem új vállalkozás kezdődött a székházban? -tehetné fel a kérdést az olvasó. Nos, nem erről van szó, bár vállalkozókban nem volt hiány a Taurus Nyugdíjas Klub karácsonyi felkészülés jegyében megrendezett hagyományos süti-sütő versenyén.  

Képgalériában tejes méretű fotó az összes eseményről.

Idősügy a XV. kerületben

November 08, 2016

—Szűrővizsgálat a XV. kerületben
Nagy érdeklődés mellett ingyenes csontritkulásszűrést, érszűkület-vizsgálatot és memória tanácsadást szervezetek az „Életet az éveknek" Országos Szövetségének XV. kerületi klubjai az Arany, a Kontyfa és a Klebelsberg utcai klubtagok részvételével 2016. szeptember 21-22-én.
A Szövetség elkötelezett a klubtagok egészségügyi felvilágosítása, a megelőzés fontosságának népszerűsítésében, amelyben a Richter gyógyszercég évek óta partner. A Richter társadalmi szerepvállalásának fontos eleme a hazai lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése, a betegségmegelőzés fontosságának hangsúlyozása. Az időskorúaknak ennek érdekében – a Szövetség nyugdíjasklubjaival együttműködve – rendszeresen ingyenes szűréseket szervez. Az időskorúak tájékoztatásában jelentős szerepet vállaló Richter Gedeon Nyrt. 2005 óta áll kapcsolatban a Nyugdíjasklubokkal és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségével.  

Jobbágy Mária cikke nyomán

 

A XV. kerületi Önkormányzat felismerve az idős-üggyel kapcsolatos teendők fontosságát és jelentőségét, ezért a Képviselő-testület az idősek helyzetének javításáért több projektet valósított meg. A részletek Reiszné Naszádi Magdolna összefoglalójából ismerhető meg.

Újpest

November 01, 2016

Újpesten komoly hagyománya van több rendezvényünknek is. Ezek közül az egyik kiemelkedő programunk - több mint egy évtizedes hagyományunk - októberben az Idősek Napjához kötődik.

Közösen megállapítjuk ilyenkor, hogy hogyan is változik a világ, hogy felnőttek gyerekeink, már-már unokáink, dédunokáink is, mégis - remélhetőleg - mi úgy érezzük, hogy rajtunk kevésbé fog az idő!„Mi is itt vagyunk!” szlogennel indult a nyugdíjas „Ki Mit Tud?” sorozatunk 2004-ben. 

A „Mi is itt vagyunk!” cím, akkori és mostani jelentése is ugyanazt takarja. Egy generációról nem lehet elfelejtkezni; a rengeteg megszerzett tapasztalatot nem szabad, nem kell a sarokba dobni! 

Hétről-hétre különböző saját szervezésű rendezvényeink, találkozási alkalmaink is vannak. A Természetjáró Körtől a  Kézimunka Szakkörig; A múzeum látogatásoktól a Farsangi délutánon át a nyári balatoni táborig, mert ebben az életkorban különösen fontos, hogy megőrizzük nyitottságunkat, baráti kapcsolatainkat, hogy tartozzunk valahová. Mert egy jó társadalomban és ezen belül természetesen a családban is mindenkinek egyaránt fontos, hogy a nyugdíjas korosztály is megtalálja helyét, feladatát az „új élethelyzetében”, hogy továbbra is aktív részese lehessen a család, a helyi közélet, a társadalom mindennapjainak. A szépkorúaknak ne kiváltság legyen a méltóságteljes, szociális biztonságban eltöltött időskor!

A nyugdíjas „Ki Mit Tud?” sorozatunk szereplői bebizonyították, hogy „Nem csak a húszéveseké a világ!”

Please reload

 
 
HG70_1.PNG