top of page

Ötletek, javaslatok 1.


"Kedves SorsTársak!

A Pedagógusok Szakszervezete XIII. kerületi nyugdíjas tagozatának vagyok a "mindenese". Mi az ingyenes vagy fokozottan kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások hívei vagyunk. Sok segítséget kapunk a kerületi Önkormányzatunktól. Egyszer vettem részt az Életet az éveknek összejövetelén a Prevenciós Központunkban. a A rendezvény végére derült ki számomra, hogy milyen felelősségteljes munkát végez ez a nyugdíjas szervezet. Gratulálok az eddigi eredményekhez, amelyek közé sorolom leginkább az országos tagsággal való élő kapcsolat megteremtését. Külön fejezetet érdemel Talyigás Kati, aki fáradhatatlanul, bölcsen és lelkes odaadással áll ennek a mozgalomnak az élén. Személyisége azonnal magával ragad, és bevonz az élni akarók táborába.

És akkor a vírus... Mindannyiunk életét megváltoztatta. A jelenlegi helyzetben a bizonytalanság a legfőbb úr. Ezért az én számomra a legfőbb feladat az, hogy a bő osztálynyi csapatunk hiteles tájékoztatást kapjon. Amikor márciusban elindult útjára a Covid-19 (amely a nevében is mutatja a kezdetet), mi épp túl voltunk az eddig utolsó személyes találkozónkon. A téma a nyugdíjas érdekképviselet volt. Bezártságunk idején a körülményekhez képest igényes időtöltésre, szórakozásra is volt lehetőség. Budapesti elnökünk (Holcsik Marika) és tagjaink segítségével bőven volt választék. Zenei, irodalmi, képzőművészeti, mozi élményekben részesülhettünk online módon. Előfordult, hogy szellemes humort továbbítottam. Magunkon is nevethettünk. Nyáron ritkább levelezésben voltunk, mert a tapasztalatok szerint a családok és a barátok váltak még fontosabbakká. Tehát megvolt a nyári szünet. Most is várjuk a kormányzati, önkormányzati döntéseket a változásokról. A hírek aggasztóak. A kommunikációnk beszűkült. Azóta interneten és/vagy telefonon tartjuk egymással a kapcsolatot.

Tervezünk az új évadra. Akkor is, ha látjuk, hogy egymás után hiúsulnak meg a kulturális programok. Már a második alkalommal szervezem az építészeti kivetítős előadást Ybl Miklósról külső előadóval. (Remélem, ezúttal nem kell elhalasztani.) Tapasztalatom szerint két táborra szakadt a társaságunk.

Az egyik álláspontja az okos védekezés és az óvatos kivárás, a másik a lazább, fiatalosabb hozzáállás, ami szinte követeli a személyes találkozókat. Én meg próbálok felelősen hozzáállva mindent megtenni azért, hogy egységesen jól érezhessük magunkat. Véleményem, hogy azért is érdemes a tervezésbe bevonni a tagokat, mert reményt ad, elvonja a teret a rossz gondolatoktól. Az eddigi jó gyakorlatokat tovább visszük, így az okos egészségügyi tanácsok (pl. otthoni torna, házi praktikák fertőtlenítésre) mellett bevált beszerzési, szállítási módok, tapasztalatok továbbadásával segítjük egymást. Ismét bebizonyosodott, hogy az okoseszközök használatának ismerete nélkülözhetetlen. Erre próbálok online lehetőséget találni. Már van az ingyenes képzésre vállalkozó. Ha lesznek új tapasztalataink az informatikai oktatásról, jelezni fogom.  Összegzem: Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal! Szeptember elején vidéken tartózkodom, és nem biztos, hogy az online térben jelen leszek. Nektek jó tanácskozást kívánok. Mindenkinek jó egészséget! Baráti üdvözlettel: Adrienne"

20 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Együttműködési szándéknyilatkozat

„Közös a jövőnk.” Ezzel a gondolattal kezdődik a három diákszervet által kidolgozott és Karácsony Gergely főpolgármester által felvállalt program. Ez a gondolat volt a vezérfonala a mostani kormányza

Meghívó

Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában szabadegyetem, 2 évad, 7. alkalom, 2024 április11 du. 5óra Az időstársadalmat érintő kérdések és problémák - kerekasztal-beszélgetés Felkért résztvevők - Szém

Comments


bottom of page