top of page

Egyesületünk, 2019

Frissítve: 2020. szept. 27.


Tizedik évébe léptük annak, hogy együtt dolgozunk. Önmagában is eredmény, hogy a klubok megvannak, tagjaik rendszeresen találkoznak és kiváló programokat ajánlanak tagjaiknak. Ezért mind a klubvezetőknek és az elnökség tagjainak köszönet jár. Kiemelkedő munkát végzett Medveczki Aranka, Renfer István, Csohány Gábor az elnökség tagjaiként, elismerés illeti Csizmás Attilánét, Bognárné Koppány Ceciliát.

2019-ben is rendszeres kibővített elnökségi üléseket tartottunk havonta, ezeken az aktív klubvezetők is részt vettek. Minden hónapban megvitattuk az előző hónap történéseit és a következő hónap feladatait. (Csohány Gábor, Horváth Andrásné, Illés Jánosné, Kalina Éva, Katona Lászlóné, Kiszel Ferencné, Krieger Artúr, Remes Ferenc, Renfer István, Sinka Attiláné, Tóth Jánosné)

Kiemelt munkánk volt 2019-ben az Országos Szövetség tagjaként az "Életet az Éveknek" Nyugdíjas Szövetség 30. évfordulójának megszervezése. Felkerestük az alapító személyeket, klubokat, interjúk készültek, filmet készítettek két klubban is, (Taurusz és a Rózsa Nyugdíjas klub) műsort terveztünk, megköszöntünk az önkormányzatok támogatását, az együttműködő partnereknek oklevelet és plakettet terveztünk és adtunk át mintegy 300 résztvevő előtt. A 2020-ban megjelenő könyvet a kiemelkedő munkát végző klubvezetőknek és az idősbarát polgármeseternek eljuttatjuk.

Kiemelten foglalkoztunk érdekvédelmi kérdésekkel is. Részt vettünk a NyOK, a ONYPE és a NYUSZET egész éves munkájában.

X. 10. a TASZ és a "Lépjünk, hogy léphessenek "Egyesülettel közösen petíciót adtunk át az EMMI képviselőjének, melyet 12.000 fő írt alá. Hozzászóló volt: Csizmás Attiláné, aki az otthoni ápolásról, és a szociális intézményekbe való bekerülés lehetetlen körülményeiről beszélt.

A tevékeny idős kor egyik legszebb példája az ELTE-n, évek óta működő Harmadik Kor Egyeteme, melynek tematikáját ebben az évben pozitívan fogadták a hallgatók. (Szó volt kiváló előadók előadásában az időskori biztonságról, Önkéntességről, Szociális gondoskodás történetéről). Az egyetemen Medveczki Aranka, Csizmás Attiláné és Horváth Andrásné képviselte a vezetőséget.

Sikeresek voltak az előadások mellett a kihelyezett szemináriumok is a XIII. kerületben az ELTE-NYUBUSZ együttműködésével. Köszönet Sinka Attilánénak a szervezésért.

Az ELTE-n a Harmadik Kor Egyeteme mellett, amelyre megközelítőleg 100 -150-en járnak, az ELTE Társadalomtudományi Karán szakmai műhelyt működtettünk, ahol 2019-ben az Alzheimer betegek helyzete, hozzátartozók támogatása volt a téma. Kíváló előadásokat hallgattunk meg kutatásokról, alkalmazott módszerekről.

Sikeres volt a Könyvklubunk is, minden hónapban egy könyvet olvastunk el és vitattunk meg a Szabó Ervin Könyvtárral együttműködésben. Alkalmanként kiváló írókkal is módunk volt találkozni. Gárdos Péter, Závada Pál, Kepes András, Lévai Katalin, Spiró György voltak a vendégeink.

Népszerűek a Budapest Másképp séták is, ahol a főváros érdekességeit látogattuk meg, nemcsak Budapestről, hanem vidékről is csatlakoztak.

 • Belváros, március 21.

 • Tabán, április 6.

 • Gellért tér-Bartók Béla út, április 18.

 • Salgótarjáni úti zsidó temető, május 16.

 • Dunakorzó, szeptember 26.

 • Pesti Dunapart és Vigadó, október 19.

 • Újlipótváros, november 14.

 • Ménesi út, november 21.

 • Adventi séta, november 28-30

A kulturális tevékenységünkről, minden sport és egyéb programunkról - kategóriánként kereshetően - tájékoztatást ad honlapunk, mely a információktól függően frissül új tartalommal. www.bp.eletetazeveknek.org. Köszönet Zara Katának.

A kulturális programok: színház , koncertek, előadások kedvezményes jegyvásárlással is sikeresek. (1500 jegyet értékesített munkatársunk). Köszönet Simon Évának

Szeretjük és évek óta sikeresek a József Attila emlékére rendezett versmondó napunk, Renfer István rendezével.

Kiemelten fontosnak tartjuk a sportrendezvényeinket, melyek országos rendezvények is. Medveczki Aranka az Országos Szövetség Sport-és Szabadidőbizottság titkáraként is kitűnően szervezte meg a sportrendezvényeket. (Rendszeresen több mint 100 résztvevővel.) De sikeresek voltak az Egyesületünk szervezésében a kirándulások és külföldi utazások. Medveczki Aranka és Csohány Gábor munkáját dicsérik a résztvevők.

Sportrendezvények

Kirándulások:

 • Nagykörű, április 16.

 • Selmecbánya, május 21.

 • Zalaegerszeg, szeptember 3.

Emellett rendkívül sikeresek a külföldi utak is, közel 250 fő vett részt ezeken az utakon.

 • Horvátország, október 16-19.

 • Zakopáne-Krakkó, december 12-14.

Külön gondot fordítottunk az egészség nap megszervezésére a Richter Gedeon NyRT szponzorálásával a XI. kerületben, illetve a RÁCUK klubban. Medveczki Aranka, Mátics Katalin és Illésné Éva dolgozott sokat a megvalósulásért.

Bp. 2020. február 7.


105 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Együttműködési szándéknyilatkozat

„Közös a jövőnk.” Ezzel a gondolattal kezdődik a három diákszervet által kidolgozott és Karácsony Gergely főpolgármester által felvállalt program. Ez a gondolat volt a vezérfonala a mostani kormányza

Meghívó

Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában szabadegyetem, 2 évad, 7. alkalom, 2024 április11 du. 5óra Az időstársadalmat érintő kérdések és problémák - kerekasztal-beszélgetés Felkért résztvevők - Szém

bottom of page