top of page

Budapest 150, kulturális verseny

Frissítve: 2023. márc. 31.


Ebben az évben ünnepeljük Magyarország fővárosának, Budapestnek 150. születésnapját. A 150 év történelme, építészeti remekművei, különleges hídjai, kulturális intézményei és a helyi közösségek alkotják együttesen különleges helyét a világ nagyvárosai között.

Mi idősebbek különösen szeretjük ezt a várost, mindazt, amit ez a város jelent számunkra: a kulturális és innovációs centrumot, a folyamatos megújulás készségét, a város hagyományait, a költőket, művészeket, tudósokat, akiket ez a város adott Magyarországnak és a világnak!

Szeretjük Budapestet és ezt a születésnapot Veletek együtt szeretnénk ünnepelni, azaz a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség minden klubjával!


A verseny célja: Budapest főváros történelmi, kulturális, művészeti ismereteinek bővítése, elmélyítése. A verseny lehetőséget nyújt tudásuk összemérésére mindazon klubtagjaink részére, akik szeretik a kihívást, a megmérettetést.


A verseny szervezői:

Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az Éveknek" Országos Szövetség Kulturális Bizottsága és a Nyugdíjasok "Életet az Éveknek" Területi Egyesülete (Budapest)

A verseny résztvevői: a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetséghez tartozó nyugdíjas klubok tagjai.


A versenyre jelentkezés feltételei:

Vármegyénként 1-1 olyan 4 fős csapat jelentkezhet, akik előzetesen megtekintik a Békebeli Budapest című filmet, amely a felkészülés alapját képezi a több elemből összeállított versenyen.

(A film megtekintéséhez az alábbi link a Ctrl billentyű nyomva tartása mellett az egér bal gombjával rákattintva nyitható meg)


A verseny időpontja: 2023. május 24.(szerda) 10:30 óra.

Regisztráció: 10:00 órától


A verseny helyszíne: Budapest 13. kerület, Tüzér utca 56-58, Prevenciós központ

Nevezési határidő: 2023. március 31.

A nevezéseket (a versenyen való részvételt) a következő e-mail címre kérjük elküldeni: bp.eletetazeveknek@gmail.com Jelentkezés alkalmával kérjük közölni a vármegye és a csapat versenyre választott nevét, valamint a kísérők létszámát és elérhetőségét.


A verseny feladatai a következők:

  • 12 kérdésből összeállított TOTO kitöltése

  • A filmből szövegidézetek meghallgatása, majd az ehhez kapcsolódó kérdés írásban történő megválaszolása.

  • Mi van a képen? A kivetített képen látható budapesti épületek stb. felismerése és a kapcsolódó kérdések szóban történő megválaszolása.

A résztvevő csapatokat Oklevéllel díjazzuk.


A TOTO kitöltése alatt Renfer István játékvezető szóbeli kérdéseket tesz fel a közönségnek. A helyes választ adót jutalmazzuk.


A versenyt követően kulturális műsorral köszöntjük Budapestet.


Az Irkakör irodalmi műsorában Budapesttel kapcsolatos versválogatást hallgathatunk meg Albert Ferenc és felesége, barátaink, saját verseikkel köszöntik Budapestet

Lénárt Mária klubtagunk írásával, egy vidám történettel szórakoztat bennünket.

„Somogyi Jelelők” előadása: Máté Péter –Egyszer minden véget ér


A program végén a résztvevőknek részvételi díj ellenében, 2 órás autóbuszos városnézési lehetőséget ajánlunk fel idegenvezetővel. A részvételi díj 3700Ft/fő. A jelentkezést 2023. március 31-ig a bp.eletetazeveknek@gmail.com e-mail címre kérjük megküldeni.


Budapest, 2023. február 22.


Kellemes napot kívánnak a Szervező bizottság nevében:


Talyigás Katalin Szecsődi Józsefné

Területi Egyesület elnök sk. Kulturális Bizottság elnök sk.


Letölthető meghívó


__MeghívóBudapestiKulturálisVerseny2023. máj.24.
.pdf
PDF letöltése • 744KB

20 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Budapest Másképp, 2024

Kedves Klubvezetők! Soron következő Budapest másképp sétánk 2024. június 11-én 14 órakor veszi kezdetét. Ezúttal Budapest új arcát - a magyar La Défense negyedet, Infó-park és a Kopaszi-gát környékét,

Comments


bottom of page