top of page

Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, 2021


Friss információk a 2021-es fesztiválról Új időpont: március 1-10.

AZ IGAZSÁG MŰVÉSZETE - 7. Budapest International Documentary Festival (2021. március 1 – 10.) Miután a mozik nem nyitják meg kapuikat a fesztivál kezdetéig, így amellett döntöttünk, hogy online tartjuk meg az idei, hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Budapest International Documentary Festival-t. 2021. március 1. és 10 között – azaz meghosszabbított időben – zajlik majd a BIDF filmfesztivál, ahol az esemény 10 napja alatt 30 versenyfilm lesz megtekinthető online. A premier vetítések után a filmek továbbra is elérhetőek lesznek a fesztivál teljes ideje alatt a nagyközönség számára. Az online lehetőségek kiaknázásával igyekszünk, minél teljesebb fesztiválélményt biztosítani. 2021-ben is a világ legrangosabb és legfrissebb nemzetközi sikerfilmjei: Oscar-díjas, Oscar-jelölt és Európai Filmdíjat bezsebelt, valamint Velencében, Locarnóban, Karlovy Vary-ban, a Berlinalén és a Sundance Filmfesztiválon díjazott alkotások versenyeznek fesztiválunkon. Egy hét alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése lesz párhuzamosan látható. A BIDF 2021 további újdonságokkal is készül:

  • a fesztivál ideje alatt sztár műsorvezetőkkel, élő adásban, folyamatosan, szünet nélkül láthatóak beszélgetések a filmek alkotóival, valamint azokkal a prominens Civil Nagykövetekkel, akik az adott filmtémák szakértői.

  • a beszélgetések az élő adások után továbbra is elérhetőek lesznek a BIDF honlapján, You Tube csatornáján.

Idén olyan nemzetközi fesztiváldíjakra jelölt és díjazott filmeket láthat online a közönség, mint:

  • Acasa, My Home / Otthonunk (Finnország, Németország, Románia)

  • Tales from the Prison Cell / Mesék a zárkából (Magyarország)

  • Our Motherland / Miénk a Haza (Hollandia)

  • Little Girl / Kislány vagyok (Franciaország)

  • Welcome to Chechnya / Isten hozott Csecsenföldön (USA)

  • The Painter and the Thief / A festőművész és a tolvaj (Norvégia, Svédország)

  • Gorbachev. Heaven / Gorbacsov.mennyország (Csehország, Lettország)

  • Caught in the Net / Csapda a neten (Csehország)

A fesztivál nyitófilmje:

  • I Am Not Alone / Nem vagyok egyedül (Örményország, USA)

A versenyfilmekről részletes információk a fesztivál honlapján találhatóak (https://bidf.hu/movies). További aktuális hírek a BIDF 2021 folyamatosan frissülő hivatalos honlapján, valamint a Facebookon (https://hu-hu.facebook.com/bidf.hu/) olvashatók.


Sajtómegjelenések is hangsúlyozzák az online és országos elérhetőséget:


Bízom benne, hogy lesz bővebb ajánlás, kritika erről a filmről is! Minden filmet kiajánlottunk több portálnak is, a sajtósunk figyeli, mi jelenik meg és küldöm!


Fb esemény:


A premiervetítés utáni beszélgetésről is készül FB esemény.

A honlapról a film információi:

Szentgyörgyi Tünde, bidf.hu

 

Korábbi


Kedves Nagymamák, Nagypapák, kedves Nyugdíjasok!


Tudjuk, hogy a járványhelyzet miatt itthon és nagyvilágban is nagy a bizonytalanság, de mi bizakodva tekintünk előre, és gőzerővel dolgozunk, hogy 2021. március 1-7 között meg tudjuk rendezni a 7. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF).

A BIDF idén is szeretné, ha a szakmai zsűri mellett a nézői szempont is jobban érvényesülne a filmek értékelésében, és egy NYUGDÍJAS ZSŰRI is értékelné a bemutatásra kerülő alkotásokat.


Amennyiben a fesztivált moziban, fizikailag tudjuk megrendezni, olyan lelkes jelentkezőket várunk, akik maszkban, a megfelelő távolságtartással szívesen megnézik ezeket a filmeket a moziban, és egy zsűritalálkozón döntenek a győztes filmről.


Amennyiben a fesztivált online rendezzük, olyan jelentkezőket várunk, akik rendelkeznek megfelelő eszközzel, hogy a számukra emailen megküldött filmeket online megtekintsék, illetve egy online zsűritalálkozón dönteni tudnak majd a győztes filmről.


A zsűri feladata lesz 6-8 kijelölt film megnézése - természetesen ingyen – online, vagy a fesztivál ideje alatt a Cinema City Mammut moziban, majd közös döntés a legjobbnak talált filmről.


A zsűribe való jelentkezéshez idegen nyelvtudás nem szükséges, a filmeket magyar felirattal vetítjük.


A jelentkezéseket Tóth Piroska nevére várjuk 2021. február 12-ig a bidf.guests@gmail.com e-mailcímre a következő adatok megadásával:


• név

• elérhetőség (e-mailcím és telefonszám)

• kerület

• klub/társaság neve (ha van ilyen)

• néhány soros bemutatkozás (foglalkozás, kor, érdeklődési kör…)


A jelentkezőket a zsűriben való részvételükről, illetve a további információkról e-mailen, vagy telefonon értesítjük majd.


A fesztiválon való találkozás reményében üdvözlettel:


Tóth Piroska

BIDF programigazgató

0620/945-0347


fotó: bidf.hu

51 megtekintés
bottom of page