top of page

Digi Bölcsi NapiNagyi

Frissítve: 2021. jan. 24.


Reagálva a jelenlegi koronavírus okozta válsághelyzetre a Szülőkháza Alapítvány NapiNagyi programja a nagyszülőket is bevonja a Szülők Háza Digi Bölcsibe.


Egyesületünk is csatlakozhat a programhoz!

Arra kérünk Benneteket, hogy a Digi Bölcsi nézői számára mondjatok fel videóra néhány mesét!

Minden hétköznap 12.00 és 13.00 óra között játsszuk be az általuk házi videóra felvett meséket, amelyet ezt követően vissza is tudnak nézni a program Facebook oldalán.


Bölcsis korosztályról van szó, a legjobb, ha egy-egy felvétel hossza legfeljebb 5 perc. A videofelvétel elkészítéséhez tökéletesen megfelel a mobiltelefon. Az elkészült felvételt többféle módon is fogadni tudjuk, a legpraktikusabb az lenne, ha a telefonról e-mailben elküldenétek. Nagyon várja az alapítvány is és a gyerekek is a meséket!


A kijárási korlátozás értelmében a gyermekeknek szüleikkel együtt otthon kell maradniuk. A “karanténban” a szülők vezetik a háztartást, tanulnak az iskolás gyermekeikkel, lekötik az óvodás, illetve bölcsődés korúakat, és akiknek kell, dolgoznak is emellett.

A játszóterek és a közösségi terek is bezártak, kerülni kell a parkokat, nincs lehetőség „lefárasztani” a gyerekeket. Azt tapasztaljuk, a szülők sokszor nehezen birkóznak ezzel az óriási feladattal, ami rájuk hárult.


E nehézségek megoldására találtuk ki a digitális bölcsit, amely leginkább bölcsődés korú gyermekeknek szól, de a programjainkba igyekszünk bevonni az egész családot.

A zenés, mozgásos, kreatív elfoglaltság mellett mesét is mondunk a gyermekeknek.

Igyekszünk belecsempészni a gyermekek számára jelenleg elérhetetlen kapcsolódásokat is - közösséget, nem egy háztartásban élő családtagokat - , amik ennél a korosztálynál az érzelmi és értelmi fejlődésükre kihathatnak.


Köszönjük a közreműködést!

Üdvözlettel: Judit, Szülőkháza Alapítvány

86 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Budapest Másképp, 2024

Kedves Klubvezetők! Következő sétánk mottója: "Egy régi mániám..." Téma: A Stefánia út és környékének látnivalói Folytatjuk a Stefánia út felfedezését: Most a páros oldalát fogjuk bejárni, elkalandozv

bottom of page