top of page

FSZEK Szociológiai Gyűjtemény eseménye


Ferge Zsuzsa Szabad Egyetem 2. évad, 3. alkalom: 2023 december 7. du. 5 óra A kultúra tartalmának és intézményeinek színe-változása a 2000-es években Felkért előadók - Tibori Tímea, szociológus - Orsós László Jakab, kulturális menedzser, a Brooklyn Public Library művészeti igazgatója és alelnöke - György Péter, esztéta, egyetemi tanár ELTE Az eseményen való személyes részvétel regisztrációhoz kötött: szociologia@fszek.hu Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Ötpacsirta utca 4.


FSZEK Szociológiai Gyűjtemény eseménye az Ötpacsirta utca 4.-ben

nyilvános, · bárki követheti a Facebookon is.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai Gyűjteménye a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesülettel partnerségben Ferge Zsuzsa tiszteletére szervezett szabadegyetem.

Az eseményt megnyitotta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

I. alkalom: Témától a módszerig - három generáció módszertani megközelítései. Kerekasztal-beszélgetés.

Felkért résztvevők: Acsády Judit tudományos főmunkatárs, Társadalomtudományi Kutatóközpont, Szociológiai Intézet Fokasz Nikosz egyetemi tanár, ELTE TÁTK Szociológia Intézet Léderer Pál nyugdíjas egyetemi oktató

Ajánlott szakirodalom Ferge Zsuzsa munkásságából: A szociológiai felvétel módszerei (1975)


Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet a szociologia@fszek.hu e-mail címen.

Az esemény egyes alkalmait online is közvetítjük.

* Az előadás-sorozat Ferge Zsuzsa munkásságát veszi alapul, és azokat az elveket, értékeket közvetíti egy szélesebb közönség számára, amelyeket Ferge szociológusi pályája során folyamatosan szem előtt tartott és képviselt. A szegénység és a kirekesztés elleni küzdelem; az emberi méltóság tisztelete; a tudományos alaposság és az elveihez hű magatartás összeegyeztetése munkája során valódi példaképpé teszi őt.


A program szakmai részének összeállítása Talyigás Katalin, Rauh Edit és Hegyesi Gábor munkája.

27 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Talyigás Katalin az Életet az Éveknek Területi Egyesülete leköszönő elnöke, szociológus Publikálva:2023.09.14. 06:00 Megosztás A múlt szombaton, a Margitszigeten tartott SzázSzó összejövetelre készül

bottom of page