top of page

FSZEK Szociológiai Gyűjtemény eseménye


Ferge Zsuzsa Szabad Egyetem 2. évad, 3. alkalom: 2023 december 7. du. 5 óra A kultúra tartalmának és intézményeinek színe-változása a 2000-es években Felkért előadók - Tibori Tímea, szociológus - Orsós László Jakab, kulturális menedzser, a Brooklyn Public Library művészeti igazgatója és alelnöke - György Péter, esztéta, egyetemi tanár ELTE Az eseményen való személyes részvétel regisztrációhoz kötött: szociologia@fszek.hu Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Ötpacsirta utca 4.


FSZEK Szociológiai Gyűjtemény eseménye az Ötpacsirta utca 4.-ben

nyilvános, · bárki követheti a Facebookon is.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai Gyűjteménye a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesülettel partnerségben Ferge Zsuzsa tiszteletére szervezett szabadegyetem.

Az eseményt megnyitotta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

I. alkalom: Témától a módszerig - három generáció módszertani megközelítései. Kerekasztal-beszélgetés.

Felkért résztvevők: Acsády Judit tudományos főmunkatárs, Társadalomtudományi Kutatóközpont, Szociológiai Intézet Fokasz Nikosz egyetemi tanár, ELTE TÁTK Szociológia Intézet Léderer Pál nyugdíjas egyetemi oktató

Ajánlott szakirodalom Ferge Zsuzsa munkásságából: A szociológiai felvétel módszerei (1975)


Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet a szociologia@fszek.hu e-mail címen.

Az esemény egyes alkalmait online is közvetítjük.

* Az előadás-sorozat Ferge Zsuzsa munkásságát veszi alapul, és azokat az elveket, értékeket közvetíti egy szélesebb közönség számára, amelyeket Ferge szociológusi pályája során folyamatosan szem előtt tartott és képviselt. A szegénység és a kirekesztés elleni küzdelem; az emberi méltóság tisztelete; a tudományos alaposság és az elveihez hű magatartás összeegyeztetése munkája során valódi példaképpé teszi őt.


A program szakmai részének összeállítása Talyigás Katalin, Rauh Edit és Hegyesi Gábor munkája.

46 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Meghívó

Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában szabadegyetem, 2 évad, 7. alkalom, 2024 április11 du. 5óra Az időstársadalmat érintő kérdések és problémák - kerekasztal-beszélgetés Felkért résztvevők - Szém

Legyen Ön is idősügyi szakértő! Kvíz

Kérjük töltse ki a tesztet. Ha 20 pontból legalább 15-öt elért, gratulálunk, Ön sokat tud az idősek helyzetéről, problémáiról. Köszönjük, hogy kitöltöti a tesztet.

Comments


bottom of page