top of page

Gerillaszobrászat


Aki anno a TV esti mese rajzfilmeket kisgyerekével együtt nézte, most nosztalgiázhat a (többnyire) mesefigurákat bronzból megformázott miniatűr szobrokhoz ellátogatva.

Az ungvári születésű Kodolko Mihály szobrászművész alkotásai többségét gerillaakcióval helyezte ki a város különböző pontján.

Gyakran sétálok a budai Duna-parton a Margit híd és Lánchíd között. Így találtam rá az Art’otel-lel szemben a felső rakpart kőpárkányán tenyérnyi méretben a Nagy-ho-ho horgász Főkukacára. Egy havas télen alig látszott ki a hóból, gondos kezek pici kötött sálat tettek a nyakára.

Kolodko a Nagy-ho-ho horgász mesesorozat nézése közben tanulta meg a magyar nyelvet kiskorában.A Kockásfülű nyúl távcsövével pedig a budai Sikló felső végállomása mellett a kőpárkányról néz le a városra a Lánc-híd irányában.

„Kodolko-minik” városszerte láthatóak, a Felfedező játék során ezt a kettőt vettem úti célul, hogy a harmadik hullám aggodalmaitól kicsit eltávolodva színesítsék, érdekesebbé tegyék a ráfordított időt.

Ajánlom másoknak is ezt a könnyed időtöltést a közelgő szép időben.Itt a vége fuss el véle, aki nem hiszi el, vagy többet tudna meg járjon utána!GerillaszobrászatZaraKataTerületiEgyesület
.pdf
PDF letöltése • 206KB

15 megtekintés

Comments


bottom of page