top of page
  • cikk

Harmadik Kor Egyeteme, indulás

Frissítve: 2020. márc. 6.


2012/2013-as félévben indult előadás-sorozatával a Harmadik Kor Egyeteme, azzal a céllal, hogy az ELTE az idősebb korosztály számára is megnyissa a tanulás lehetőségét.


Az ELTE Harmadik Kor Egyetemét az "aktív időskor és generációk közötti együttműködés" jegyében a főváros támogatásával indította el a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége ( NYUBUSZ ) és az Életet az Éveknek Budapesti Szervezete.


Foto: dr. habil. Striker Sándor az induláskor.


A kezdeményezés célja az aktív idősödés, az élethosszig tartó tanulás és a generációk közötti párbeszéd támogatása és népszerűsítése. Az Egyetem így is törekszik arra, hogy értékalapú és hatékony kapcsolatot alakítson ki szűkebb és tágabb környezetével, s nyitott egyetemi központ legyen.


A Harmadik Kor Egyeteme évadjai során az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, a Társadalomtudományi Kar és a Természettudományi Kar egy-egy előadásai voltak látogathatóak, szerdánként, a kora délutáni órákban.


2015 őszi félév újdonsága a négy témában indított szemináriumon való részvételi lehetőség. "Nők a történelemben", "Média és sajtótörténet", "Nők a reneszánszban" és "Illúziók és tévhitek" témához lehet csatlakozni.25 megtekintés

Comments


bottom of page