top of page

Memória tréning


Felhívás memóriafejlesztő trénerképző szemináriumra

Azzal szinte mindenki egyetért, hogy az idősödés és az időskor egyik legnagyobb kihívása, félelme a memória gyengülése. A fizikai képességek fenntartása mellett az emlékezőképesség megőrzése az önálló életvitel, az életminőség megtartásának egyik legfőbb feltétele.

Ám az élet sok más helyzetében is találkozhatunk az emlékezés nehézségeivel. Gondoljunk csak a nyelvtanulásra, az agyi károsodás utáni rehabilitációra, vagy a gyerekek verstanulási nehézségeire. Ezeknek az embert próbáló élethelyzeteknek hatékonyabb kezeléséhez kívánunk hozzájárulni az alábbi programmal.

A Cseh Memória Tréning és Szellemi Frissítés Társasága (Czech Society for Memory Training and Brain Jogging), az Európai Idősek Szövetsége, azaz az EURAG Memória Központja, valamint az ismert hazai szervezet, a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos és Budapesti Szövetségei a memória megőrzését és fejlesztését célzó 5 teljes napot igénylő trénerképző tréninget hirdet Budapesten 2023. június 19 – 23 között. Nyelvtudás nem szükséges, a tolmácsolást biztosítjuk.

Tréningüket idősklubok munkatársainak, szociális szakembereknek, óvodák és iskolák pedagógusainak, gyógypedagógusoknak, nyelvtanároknak, könyvtárosoknak, a téma iránt érdeklődő felsőoktatási hallgatóknak és minden segítő szándékú érdeklődőnek ajánljuk.

A tréningen való részvétel és az azt lezáró vizsga sikeres letétele a hallgatót a megadott tematika alapján memóriatrénerek oktatására és memória tréningek vezetésére jogosítja, amiről az oktatást hirdető szervezetek által kibocsátott bizonyítvány tanúskodik.

Az oktató tréner Dana Steinova, a téma egyik vezető szakembere a világon, aki egyben az EURAG főtitkára és a Cseh Memória Tréning és Szellemi Frissítés Társasága elnöke.

A tréning időpontja: 2023. június 19 – 23, naponta 9:00 – 12:15 és 13:15 – 16:30. Ebédszünet: 12:15 – 13:15. A tisztelt leendő résztvevőket kérjük, hogy időben érkezzenek.

Helyszín: a Magyar Szakszervezeti Szövetség Székháza, 1068 Budapest, Városligeti fasor 46.

Amennyiben gépjárművel érkezne, kérjük, vegye figyelembe, hogy a környéken fizető parkolóhelyek vannak, ingyenes parkolást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni Medveczki Arankánál lehet az aranka.medveczki@gmail.com e- mail címen. Jelentkezés 2023. május 31-ig az alábbi linken lehetséges: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHinQ8sO4Mio4hI0UrOZ1uSKFm8MfbrZdvNxNY uA3F0iCgg/viewform

A tréning ára - most kedvezményesen - dolgozók részére 25.000 Ft, nyugdíjasok részére 20.000 Ft, diákok részére pedig 15.000 Ft.

A tréning ára tartalmazza az oktatás, a tolmácsolás, a magyar nyelvre fordított tankönyv költségét, valamint naponta a szendvicsebéd, kávé és víz árát. A szállást, amennyiben szükséges, egyénileg kell megszervezni.

Bár a tanfolyam még nem került a kreditpontot érő kötelező továbbképzési rendszerbe, bízunk abban, hogy a résztvevőket a munkáltatók munkaidőkedvezménnyel, és esetleg költség hozzájárulással támogatják. A korlátozott helyek és a tréning jellege miatt kérjük, jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy csak akkor küldjék el jelentkezésüket, ha végig részt tudnak venni a tréningen, mert annak tananyagát csak jelenléttel, és esti, vizsgára való felkészüléssel lehet elsajátítani. A képzés nagyon intenzív, ezért hiányzásra, sajnos, nincsen lehetőség.

A képzést legalább 20, de legfeljebb 80 fő részvételével tartjuk meg.


Üdvözlettel:


Hegyesiné Orsós Éva az Országos Szövetség elnöke

Talyigás Katalin a Budapesti Szövetség korábbi elnöke

Kádár Imre a Memória Tréning a Szövetéség nemzetközi ügyvivője

Hegyesi Gábor a Szövetéség nemzetközi ügyvivője


Budapest, május 2.


Köszönjük a támogatást és az önkéntes munkát a sok - sok memória problémával küzdő ember nevében, akiknek remélhetőleg könnyebb lesz az élete a jövőben az itt végzendő szakemberek áldásos munkájának köszönhetően!!!


Az előkészítő csapat nevében

Hegyesi GáborFriss bejegyzések

Az összes megtekintése

Együttműködési szándéknyilatkozat

„Közös a jövőnk.” Ezzel a gondolattal kezdődik a három diákszervet által kidolgozott és Karácsony Gergely főpolgármester által felvállalt program. Ez a gondolat volt a vezérfonala a mostani kormányza

Meghívó

Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában szabadegyetem, 2 évad, 7. alkalom, 2024 április11 du. 5óra Az időstársadalmat érintő kérdések és problémák - kerekasztal-beszélgetés Felkért résztvevők - Szém

Comments


bottom of page