top of page

Moliere: Tartüff és az ígéret


Szeretettel meghívjuk Önöket Moliere Tartüff és az ígéret c. vigjáték bemutatójára a PartVonal Műhely beavató színházi előadására, 2021 július 10., szombat 11 órára a Marczibányi Téri Művelődési Központba (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A).


Az előadás időtartama kb. 80 perc. Ajánljuk: 14+


A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött!

Jelentkezni lehet bikkes.agi@marczi.hu vagy mobilon (10h-15h között) 06 20 486 89 03


A PartVonal Műhely vígjátéka azokról a fiatalokról szól, akik nem tudnak, nem mernek, nem tanultak meg kiállni magukért, a nekik tett ígéretekért. De az is lehet, hogy mi felnőttek, szülők nem tanítottuk meg gyermekeinket erre. Moliere vígjátéka nagyon is alkalmas, hogy mindezt kívülről szemlélve és egy kicsit mégis beleszólva felmutassa mindannyiunk tanulságára.

Moliere vígjátéka remek estét ígér azoknak, akik saját életük helyett a színpadon történteken szeretnének nevetni. Tartüff veszélyt jelenthet bármely ember számára, aki úgy érzi, hogy valami hiányzik az életéből. Mert a „tartüff-ök” ezt a valamit, ezt a vágyat ismerik fel és elégítik ki úgy, hogy közben rabjukká teszik áldozatukat és elveszik mindenüket. Moliere Tartüff-je a jómódú Orgont szemeli ki áldozatául. Az isteni hit szellemébe bújva Tartuffe eléri, hogy Orgon a családjának tett ígéretét megváltoztassa, és minden vagyonát ráírassa. Orgon a fiát kitagadja és a lányát ezzel a férfival akarja összeházasítani. Tartuffe, Orgon feleségét is meg akarja szerezni. Ez lesz a veszte, de ekkor már a család szétesett, a vagyon elveszett, és ha a bölcs és jószívű Király nem avatkozna közbe, minden így is maradna.


Tartuffe: Betz István

Orgon: Quintus Konrád

Elmira, Orgon felesége: Kovalik Ágnes

Damis, Orgon fia: Bergendi Áron

Mariane, Orgon lánya: Cselle Gabriella

Cléante, Orgon sógora: Hernádi Szabolcs

Dorine, házvezetőnő: Básti Andrea

Házigazda: Pomlényi Attila


Díszlet, jelmez: Juhász Kati

Dramaturg: Balassa Eszter

Zene: Szilvási Dániel

Rendező: Quintus Konrád


A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.


Cover fotó: PartVonal Műhely

7 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Budapest Másképp, 2024

Kedves Klubvezetők! Következő sétánk mottója: "Egy régi mániám..." Téma: A Stefánia út és környékének látnivalói Folytatjuk a Stefánia út felfedezését: Most a páros oldalát fogjuk bejárni, elkalandozv

bottom of page