top of page

Poézis 22


„Életet az Éveknek” Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezete irodalmi pályázatot hirdet Poezis 22 címmel a klubok, egyesületeink nyugdíjas korú tagjai és Zala megyében élő nyugdíjasok részére, de az ország más részeiről is befogadunk pályamunkákat.




Sajnos az idei év kezdetén is újabb fertőzési hullám indult meg és ez a hozzáértő szakemberek szerint legalább május elejéig eltart. Ezen időszakot sem szeretnénk tétlenséggel tölteni és ezért alkotó kedvű klubtagjaink és idősek részére – a szövetség kulturális bizottságával egyeztetve – irodalmi pályázatunkat Poézis 22 néven újra meghirdetjük.


Poézis 22 pályázat:

Az alkotás lehet bármilyen lírai vagy prózai alkotás a városi, falusi mindennapok vagy a hűség témakörben.


Pályázatot az ország minden megyéjéből befogadunk. Az értékelésnél azonban külön felállítunk egy országos és egy zalai rangsort /illetve az esetben, ha egy megyéből több alkotás is érkezik akkor arra a megyére is készítünk megyei rangsort/.


Kikötések:

  1. Az alkotó, előadó nyugdíjas korú és az alkotás nyilvánosan eddig nem jelent meg.

  2. Egy alkotó több alkotást is beküldhet, de azok együttes terjedelme lírai alkotás esetén a három, próza esetén az öt A4-es oldalt nem haladhatja meg.

  3. A pályázatok jeligések.


Pályaművek beérkezés határideje: Nemzeti ünnepük napja 2022. március 15.

Eredmény kihirdetése pedig a Költészet Napja: 2022.április 11.

Elbírálást 3 fős szakmai zsűri végzi.

Az alkotásokat, felvételeket interneten e-mailben a gyula.kocsis04@gmail.com címre kérjük küldeni.

Az alkotások levélben is elküldhetők a Dr. Kocsis Gyula 8900 Zalaegerszeg, Hóvirág u. 1. levelezési címre. A borítékra kérjük ráírni a jeligét és azt, hogy „Poézis 22.”.


A pályázó elérhetősége érdekében a pályázat beküldésével egyidejűleg adja meg elérhetőségeit /név, lakcím, e-mail cím, telefonszám/ és pályaművét lássa el jeligével, ami jelige alatt pályaműve a zsűri elé kerül /az elérhetőségeket a zsűri nem kapja meg/.


Számítunk érdeklődésére! Minél többen induljunk a pályázaton!


Kedves zalai nyugdíjasok, klubtagok és minden kedves érdeklődő!

Az elmúlt év elején a vírus okozta korlátozások miatt arra gondoltunk, hogy az internetes térben megvalósítható programokat szervezünk. Ezek egyikeként hirdettük meg a magyar kultúra napján a költészet napja tiszteletére a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezete nevében irodalmi pályázatunkat Poézis 21 címmel, klubjaink, egyesületeink nyugdíjas korú tagjai és Zala megyében élő nyugdíjasok részére, de az ország más részeiről is befogadtunk pályamunkákat.


Letölthető formában


Poézis 22 meghírdetés
.docx
Download DOCX • 17KB

14 megtekintés
bottom of page