top of page

Szilágyi Enikő önálló estje


A Budapesti Operettszínház Raktárszínháza március 13-n 20 órától bemutatja:

Ez már feltámadás! – Szilágyi Enikő önálló estjét.

A jubileumi előadás, megemlékezés a trianoni békeszerződésre és annak tragikus következményeire: Magyarország szétdarabolásának, agóniájának és pusztulásának, a magyar nemzet megalázásának fájdalmas történetére – értékes magyar klasszikus és kortárs irodalmi művek (Ady Endre, Karinthy Frigyes. Kós Károly, Márai Sándor, Székely János, Farkas Árpád, Szőcs Géza és Farkas Wellmann Éva alkotásai) tolmácsolásával.

Hosszú évtizedeken át nem esett szó sem az iskolákban, sem az egyetemeken és egyáltalán az oktatás semmilyen területén történelmünk eme iszonyú eseményének következményeiről és az elszakított területeken élő magyar kisebbség meghurcoltatásáról, szenvedéséről. Mit jelentett idegenek által elfoglalt területeinken magyarnak megmaradni, anyanyelvünkért nap mint nap megküzdeni, kultúránkat, tradícióinkat megőrizni. Csak az összefogás, az erős és mély identitástudat, értékteremtő létünk és egymás iránti hallatlan szeretetünk, tiszteletünk menthet meg bennünket a következő ezer évre.

Ez az előadás rekviem, felkiáltójel és örömóda egyben.

Szilágyi Enikő erdélyi származású színművésznő, aki Románia és Magyarország után játékával és énekével a legrangosabb nyugat-európai színpadokat meghódította. 2017-n a Francia Köztársaság Kulturális Minisztériuma „Művészet és Irodalom Lovagrend” kitüntetésben részesítette.


Jegyvásárlás A jegyek 2.500 forintos egységáron kaphatók a készlet erejéig.

Az előadás helyszíne a Budapesti Operettszínház Raktárszínháza.

Foglalásokat Fajka Zsanett szervező várja:

Mobilszám: +36 30/011-77-97

5 megtekintés

Comentarios


bottom of page