top of page

Unoka-nagyszülő matiné


A Millennium Háza (1146 Bp., Olof Palme sétány 1.) csapata különleges programokkal készül a gyermekeknek és nagyszüleiknek 2021. júliusban és augusztusban.

Csütörtöki napokon várják az érdeklődőket 10:00–11:30 között a Városliget története című kiállításba, ahol egy-egy téma mentén beszélgetnek a kiállított tárgyakról, melyet egy vidám hangulatú közös alkotómunka követ a műhelyben.

Ajánlott korosztály: 4–10 éves korig

Minden csütörtökön 10:00–11:30 óra között

Jegyárak

Páros unoka+nagyszülő jegy: 1.500 Ft

Minden további résztvevő: 500 Ft / fő


A foglalkozások témái

  • Július 15: Állatkerti kalandok Megismerjük a budapesti állatkert történetét, beszélgetünk annak lakóiról, játszunk egy kicsit és állatos memóriakártyákat készítünk, hogy otthon is legyen mivel játszani. Állati lesz!

  • Július 22: A liget fái Hova sétáltak a Liget fái? Talán a Millennium Házba? Megkeressük őket, és meghallgatjuk miről mesélnek. A műhelyfoglalkozáson kis lapozót készítünk, melybe berajzoljuk a kedvenc fáinkat, és a mesét, amit titkosan a fülünkbe súgtak.

  • Július 29: Világjáró Gundel palacsinta Miből áll híres Gundel palacsinta, és vajon mekkora utat tettek meg réges-régen a hozzávalói, hogy összeállhasson ez a finomság? Képzeletben mi is útra kelünk, és elkészítjük saját útinaplókat leendő kalandjaink feljegyzéséhez!

  • Augusztus 5: Csobbanás a Széchenyiben Gyógyvízben ázó nagymamák és nagypapák, sakkasztalok a medencében, gőzfelhő a víz felett – elmerülünk a híres Széchenyi gyógyfürdő hullámaiban, az otthoni pancsolást pedig saját készítésű fürdősóval tesszük még élvezetesebbé.

  • Augusztus 12: Következő megálló: Millennium Háza! Felszállunk a Millennium Háza földalattijára, és megismerjük a 20-as számú kocsi és a császár történetét, valamint egyéb érdekességeket tudunk meg legrégebbi járművünkről. A műhelyfoglalkozáson pedig kipróbáljuk, elfér-e egy kisföldalatti megálló egy cipősdobozban.


Aktív 60+ péntek

2021. július 16-ától kezdődően minden pénteken 10 órától várják az idősebb korosztályt: nyílt tárlatvezetéseikkel a Városliget története című kiállításukban, háztörténeti sétával vagy a Rózsakertben tett vezetett sétával.

Minden pénteken 10:00–11:00 óra között.

Jegyár: kiállítási belépőjegy + 1.000 Ft / fő

Töltekezzenek fel érdekes ismeretekkel a kiállításban hűsölve, sétáljanak színpompás rózsáink között, csodálják meg a Házat díszítő míves Zsolnay-ornamentikákat.

Témák

  • Július 16: Séta a rózsák között A rózsakerti túra során megismerkedünk a rózsák mindenkori jelentőségével, a rózsakertek történetével, eredetével, és azok magyarországi népszerűségével. Olyan kulisszatitkokról is hallhatunk, mint hogy hány tő, vagy milyen különleges nemesített példányok találhatók a Millennium Háza Rózsakertjében, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen felhasználási módja ismert az egyes rózsafajoknak. A túra a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.

  • Július 23: Millennium Háza, épület séta A séták keretében az 1885-ben épült Kiállítási Műcsarnok történetéről és megújulásáról, illetve a Millennium Háza jövőjéről mesélünk az érdeklődőknek.

  • Július 30: Tárlatvezetés a Városliget története című kiállításban A program során hét állomáson keresztül mutatjuk be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében. Képzeletben utazhatunk a kontinensen elsőként létesített millenniumi földalatti vasúton és szelfizhetünk a Hősök teréről ismert Gábriel arkangyal méretarányos másával.

A programon való részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni, az aktuális hét szerdai napjáig, a csoport@millenniumhaza.hu e-mail címen.Várja Önöket szeretettel a Millennium Háza csapata.


Videó: millenniumhaza.hu

67 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Budapest Másképp, 2024

Kedves Klubvezetők! Következő sétánk mottója: "Egy régi mániám..." Téma: A Stefánia út és környékének látnivalói Folytatjuk a Stefánia út felfedezését: Most a páros oldalát fogjuk bejárni, elkalandozv

Comments


bottom of page