© 2016 povered by Wix

Nyugdíjasok "Életet az Éveknek" Területi Egyesülete  I  bp.eletetazeveknek@gmail.com  I  Levél: 1134  Bp, Tüzér u. 56-58     

 

  Adatvédelem  

Digitális forradalom az idősellátásban

 

A Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület, a Szociális Innovációs Alapítvány, valamint a TáTK Szociális Tanulmányok Intézete nevében meghívjuk Önöket az Idős Műhely legújabb szakmai találkozójára.

Időpont: 2017. dec. 11. 16 óra

Helyszín: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a. ELTE TáTK Északi Épület 2. emelet 2.139-es szoba.

Előadó: dr. Jeneiné Rubovszky Csilla, szociálpolitikus és az V. kerület alpolgármestere Jeneiné Rubovszky Csilla számol majd be a program tapasztalatairól, a digitális írástudatlanság felszámolásának szükségességéről, valamint az infokommunikációs eszközök lehetséges helyéről a formális és informális gondozás rendszerében.

A Műhely keretében ezúttal a digitális forradalom és az idősellátás kapcsolatáról fogunk beszélgetni egy hazai idősügyi program tapasztalatai kapcsán. A Segítő Kezek Infokommunikációs Modellprogram előbb három településen (Kisvárda, Szombathely, illetve Budapest V. kerület), majd különálló programként immár országos kiterjesztéssel törekszik a szociális szolgáltatások megújítására, az infokommunikációs technológia idősellátásban történő felhasználására. Az eredeti Modellprogram (Magyarországon egyedülálló) állapotmérő- és vészjelző karperec, csuklóra erősíthető vérnyomásmérő, valamint számítógép- és internet-használat biztosításával kísérelte meg az otthonukban egyedül élő idősek életminőségének javítását (különös tekintettel magányosságuk, valamint szubjektív biztonságérzetük növelésére, valamint egészségi állapotuk megőrzésére).
Várunk sok szeretettel minden érdeklődőt!

Please reload

Program galéria

Könyvklub

1/10
Please reload

Program kategóriák
Please reload

Archív

Please reload