© 2016 povered by Wix

Nyugdíjasok "Életet az Éveknek" Területi Egyesülete  I  bp.eletetazeveknek@gmail.com  I  Levél: 1134  Bp, Tüzér u. 56-58     

 

  Adatvédelem  

Horvátországi utazás

 

2019. október 16-19. (szerda-szombat) között Horvátországi utazásra várjuk, a magyar emlékek nyomában.

Szállásunk Hotel Selce *** Kvarner-öböl: három csillagos komfortos szállodában, a Crikvenicai-riviérán a település tengerparti sétányán lesz.

Jelentkezés és befizetés határideje  07.31.

Medveczki Aranka, 06-30/641-56-86

 

1. nap 
Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Népligeti autóbusz pályaudvar melletti parkolóból. Folyamatos utazás az M7 autópályán egy pihenővel a horvát határ, Letenye felé. A határátlépés után délután megérkezünk Zágrábba. A horvát fővárost helyi idegenvezetővel fedezzük fel, aki a város magyar vonatkozásaira is felhívja a figyelmünket (katedrális, várdomb, Jelasics-tér). A városnézés után folytatjuk az utazást a tengerpart felé.  A szálláshely elfoglalása után vacsora.

2. nap
Reggeli után Fiumébe utazunk. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején ez a város volt Magyarország legnagyobb kikötője, egyúttal a XVIII. század végétől a XX. század elejéig a Magyar tengermellék központja. Megtekintjük a város főbb nevezetességeit, majd rövid szabadidő a Korzón és az egykori magyar kikötőben. Rijeka után Abbáziába utazunk, ahol végigsétálunk a pálmafás tengerparti sétányon, útba ejtve a sirályos lány szobrát, ami a város jelképe. Napi programunk zárásaként Lovran városkát keressük fel, ahol Feszty Árpád életének utolsó napjait töltötte. Megkoszorúzzuk emléktábláját, majd visszatérünk a szálláshelyre.

3. nap: Reggeli után az Isztriai-félszigetre utazunk. Délelőtt fél napos program keretében hajóval meglátogatjuk a Brijuni-szigetek Nemzeti Parkot, amely szigetcsoport arról nevezetes, hogy Jozip Broz Tito marsall legkedvesebb tartózkodási helye volt. A szigeten kisvonattal visznek körbe minket, látni fogjuk a szafarit, majd egy nagyon érdekes fotókiállítást Tito évtizedeiről a szigeteken. Délután Pulába utazunk, ahol a római kori amfiteátrumot tekintjük meg. Ezután visszautazunk a szállodába.

4. nap: Reggeli után 10.00 órakor elindulunk hazafelé. Útközben még a tengerparton felkeressük Zengg, mai nevén Senj városát. A Kvarner-öböl legdélibb települése Jurisics Miklós szülőhelye, látni fogjuk a nagy kőszegi várvédő mellszobrát. Ezután a város fölé magasodó Nehaj erődbe látogatunk, ahol érdekes helytörténeti múzeum mutatja be a késő középkori uszkok, vagyis bosnyák származású adriai kalózok történetét. Őket Mátyás király Dalmácia utolsó védőbástyáinak nevezte. Ezt követően délben megkezdjük a hazautazást. Két pihenővel folyamatosan utazunk Budapest felé, ahová az esti órákban érkezünk meg.

 

Részvételi díj: 59.900 Ft/fő (utazás, három éjszaka szállás kétágyas szobákban, félpanzió, idegenvezetés) – min. 40 fő részvétele szükséges.

Belépők: kb. 300 kuna (2018 árak).

Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő.

 

Jelentkezési határidő: 2019.07.31., a befizetés határideje is 07.31.

Medveczki Aranka

06-30/641-56-86

 

 

Hotel Selce*** Selce, Kvarner-öböl: három csillagos komfortos szálloda a Crikvenicai-riviérán a település tengerparti sétányán

Please reload

Program galéria

Budapest Másképp

1/10
Please reload

Program kategóriák
Please reload

Archív

Please reload