© 2016 povered by Wix

Nyugdíjasok "Életet az Éveknek" Területi Egyesülete  I  bp.eletetazeveknek@gmail.com  I  Levél: 1134  Bp, Tüzér u. 56-58     

 

  Adatvédelem  

Karácsonyi hangolódás

December 13, 2019

 

 

Karácsony közeledtével melegség tölti el szívünket, egy-egy pillanatra megállunk rohanó világunkban és számvetést készítünk az elmúlt időszakról.

Felidézzük a legszebb pillanatokat és minden szépséget, jóságot elraktározunk lelkünkbe, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező újév napjaira.

 

Az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, barátainknak, mindazoknak, akik fontosak számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk.

 

A mai ünnep nem lehet pont olyan, mint a 40-70 évvel ezelőtti. Sőt! Sokszor még a tavalyival sem összevethető, hiszen időközben „szkájp nagyszülők” lettünk és külföldre utazunk gyermekeinkhez, unokáinkhoz, hogy legalább karácsonykor ne csak az üvegborítású kütyün lássuk szeretteinket.

 

Ha arra vágyunk  - és persze, hogy arra vágyunk -, hogy szép és feledhetetlen legyen szeretteink karácsonya, ne feledjük, az ünnepnek elengedhetetlen része, hogy kellő időt szánva a felkészülésre, tegyünk szeretteinkért és szeretetet sugározzunk. Őszintén és önzetlenül.

A karácsony nem csak egy nap. Nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.

 

Hiába keresed a feldíszített fán, nem találod meg a megvásárolt ajándékokban, nincs belesütve a bejglibe és a mézeskalácsba, nem foglal helyet az ünnepien terített asztalnál.
Egy helyen létezik, onnan árad ki, melegébe ölel. Ez a pont a világ közepe. Szívnek nevezik.
Mert ünnepet nem vehetsz boltban, szolgáltatótól, az ünnep inkább benned, legbelül van. Akinek szívében nincs karácsony, nem fogja azt a fa alatt sem megtalálni.

A karácsony nem az ajándékok, hanem szívünk kinyitásáról szól. Tudni és érezni azt, hogy vannak emberek, akik fontosak számunkra, az maga a csoda!

 

A karácsonyi szeretet, amit szívből kaptál, nem marad benn a jókívánságokban. Életre kel, beléd költözik, és minden nap veled lesz.

Ez a szeretet minden ébredésnél vár, megfogja a kezed, elkísér az utcán, vásárol veled a boltban, és veled együtt végzi a feladatokat.

 

Ez a szeretet segít feledtetni, hogy valaki durván rád kiáltott a megállóban, hogy megint nem adták át az ülőhelyet, hogy félrelöktek az orvosi rendelő lépcsőjénél.

Please reload

Program galéria

Könyvklub 2020

1/10
Please reload

Program kategóriák
Please reload

Archív

Please reload