© 2016 povered by Wix

Nyugdíjasok "Életet az Éveknek" Területi Egyesülete  I  bp.eletetazeveknek@gmail.com  I  Levél: 1134  Bp, Tüzér u. 56-58     

 

  Adatvédelem  

Könyvklub 2020

January 15, 2020

 

 

Harmadik éve nagy érdeklődéssel működik a Könyvklubunk a hónap utolsó keddjein, 4 órától a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Márai Sándor könyvtárában (1016 Bp., Krisztina krt. 87-91.).

Talyigás Kati és Mátray Klementina.
 

Január 28-án vendégünkkel Spiró György íróval A Tavaszi Tárlat című könyvét vitatjuk meg.

Milyenek vagyunk mi mind, valamennyien? Szophoklész szerint: az embernél nincs csodálatosabb.  (És szeretném hinni, hogy ez igaz!)

Spiró könyve fordít ezen a klasszikus mondáson, és végig olvasva ezt a könyvet azt a következtetést vonhatjuk le, az embernél nincs rémületesebb: alattomosság, érzéketlenség, bosszúvágy önzés, gyávaság, árulás is jellemezhet bennünket. Nyilván hozzájárul, hogy milyen korban és hol élünk, mindez milyen formában jelenik meg.  Ugyanakkor a jóságra, az emelkedettségre, a bátorságra is vannak példái, mindez együtt jellemzi a könyv hőseit.

Szeretném azt hinni, hogy a XX századot elhagytuk, hogy a ma embere már jobb és szabadabb viszonyok között élhet. Csak ahogy becsukom a könyvet és hallom amint bejelentik az év első intézkedését, a független színházak támogatásának megvonását, rájövők Spirónak mélyen igaza van: ma sem konfliktusmentesebb az életünk.

Aki olvasta a könyveit, azért, aki látta Spiró György színdarabjait azért, aki nem olvasta jöjjön azért, hogy megismerje: legyen élményt nyújtó könyvklubunk! mindenkit szeretettel várunk a könyvklubban.

 

A könyvkubunk előző két év -2019 és 2018- eseményeihez>

Please reload

Program galéria

Könyvklub 2020

1/10
Please reload

Program kategóriák
Please reload

Archív

Please reload