top of page

Könyvklub, 2018-2019

Frissítve: 2020. febr. 27.


Kedves könyvbarátok!

Várunk szeretettel a hónap utolsó keddjein, 4 órától a könyvklubunkban.

Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Márai Sándor könyvtára, 1016 Bp., Krisztina krt. 87-91.

Talyigás Kati és Mátray Klementina.

2020 január 28-án Spiró György Tavaszi Tárlat c. könyvét az író jelenlétében beszéljük meg.

Király Júlia: A tornádó oldalszele c. könyvét 2020 elején tervezzük megbeszélni. Pontos időpontról később.

Mindenkit hívunk a 2018 őszén indított könyvklubunkba, aki szereti az irodalmat, szeret olvasni, az olvasott élményeiről beszélgetni a könyvek kapcsán saját életéről mesélni.

A mi korunkban már mindenki élete egy kész regény, a kortárs irodalom, és a mi életünk összefüggéseire keressük a választ, hogy jobban értsük a magunk sorsát, gyermekeink, unokáink életét.

Mindenki ajánlhat egy-egy könyvet, amelyről úgy gondolja, hogy érdemes a megbeszélésre. Hívhatunk kortárs írókat, akiknek könyvét elolvassuk egy-egy találkozóra.

Vagy csak egyszerűen megbeszéljük az élet dolgait, ahogy tükröződnek az irodalomban.

Alkotások, amelyeket megvitattuk korábban:

  • Nyárra két könyvet is ajánlottunk. Émile Ajar: Előttem az élet és ugyanattól az írótól Romain Gary néven: A virradat ígérete c. könyvét. Augusztus 27-én, kedden a nyári szünetet követő első Könyvklubban Romain Gary: A virradat ígérete c. könyvét Lévai Katalin vezetésével beszéltük meg.

  • Május 28.-n Závada Pál volt a vendégünk: Egy piaci nap című könyvét vitattuk meg. Beszélgetésünkhöz csatlakozott Dési János, aki vállalta a moderálást.

  • Április 30-n Kuncz Aladár: Fekete kolostor c. könyvéről beszélgettünk, vendégünkkel, Zahora Mária dramaturggal. Arról, hogy mit üzen ez a kivételes tehetségű „egy könyvű” író nekünk. Zahora Mária levetítette a regényből Mihályfi Imre rendezésével készült filmet is.

  • Március 26-n Janne Teller: Semmi c. könyv mellett egy másik könyv is a tervek között szerepelt. Adam Grant- Sheryl Sanberg: B Terv (Libri) című könyve még közvetlenebbül szól hozzánk. A könyv személyes élményeken keresztül tanít meg arra, hogyan lehet mély válságokon keresztüljutni és újra teljes életet élni. Aki a filozófiát szereti a Semmi című könyvet, aki a pszichológia iránt is érdeklődik a B Terv című könyvet is feltétlenül olvassa el.

  • Februárban 28-n kivételesen csütörtökön volt a Könyvklub, a szokott naptól eltérően. Gárdos Péter: Hét ​mocskos nap c. könyvét beszéltük meg az író jelenlétében. Gárdos Péter dedikál és nekünk mesél.

  • 2019 január 29-én (kedden) 16 órától Földes Jolán: Halászó macska uccája c. könyvről beszélgettünk.

  • Novemberi (2018 évi utolsó) találkozó témája Szegedy-Maszák Marianne: Csókolom a kezét c. könyve.

  • Októberi könyvklub témája: James Hollis: Az élet második fele című könyve.

  • Első találkozónk témája Edith Eva Eger: A Döntés c. könyve, mert a döntések következményei egész életünkre hathatnak.

609 megtekintés
bottom of page