top of page

Budapest Főváros negyedéves hírlevele


  • Idősek Információs Pontja

A nyáron megnyílt IIP munkatársai és önkéntesei a Fővárosi Lakásrezsi támogatás igénylésével kapcsolatosan is sok megkeresést fogadnak. A szociális szolgáltatások terén főként a nyugdíjasházi, illetve idősotthoni elhelyezés után érdeklődnek az ügyfelek.

Az információs ponton a tájékoztatás a célcsoport igényire fókuszáló módon zajlik, emellett segítő beszélgetésekre is gyakran sor kerül, ahol az ügyfél megoszthatja problémáit. Minden nap egy önkéntes nyugdíjas is részt vesz a munkában, jelenleg tizenhat állandó segítővel dolgoznak együtt. Az IIP különféle programokat is biztosít az iroda galériáján, például ingyenes gerinctornát, kézműves foglalkozást, civil szervezeteknek helyszínt biztosít összejöveteleikhez. Az ügyféltérben időszakos kiállítás tekinthető meg. Az érintettek által megfogalmazott igényekre figyelemmel a programok és szolgáltatások bővítése tervezetten a jövő évben folytatódik.

Idősek Információs Pontja: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.

Tel: +36 1 999-8426

Nyitva tartás: hétköznap 9-13 óra



  • Mit valósítson meg a Főváros 1 milliárd forintból? December 31-ig még lehet még ötleteket beadni a harmadik fővárosi közösségi költségvetésbe. A beadott ötletekről szakmai értékelést követően a budapestiek szavaznak majd 2023 nyár elején. További információ, illetve az ötletek beadási felülete a honlapon található.

  • Égig Érő Fű pályázat Udvarzöldítési pályázatát társasházak számára, melyről részletesebben ezen a linken tájékozódhat.


  • Kulturális programok

Az ajánló ezen a linken elérhető.

A BTM Vármúzeumban pedig további kiállításokon, tárlatvezetéseken lehet részt venni, a részletekről itt lehet tájékozódni.





23 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Meghívó

Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában szabadegyetem, 2 évad, 7. alkalom, 2024 április11 du. 5óra Az időstársadalmat érintő kérdések és problémák - kerekasztal-beszélgetés Felkért résztvevők - Szém

Legyen Ön is idősügyi szakértő! Kvíz

Kérjük töltse ki a tesztet. Ha 20 pontból legalább 15-öt elért, gratulálunk, Ön sokat tud az idősek helyzetéről, problémáiról. Köszönjük, hogy kitöltöti a tesztet.

bottom of page