top of page

Budapest Másképp 2020. 2. félév


Elmaradnak ez évre meghirdetett sétáink a járvány terjedésének lassítása érdekében november 11-től életbelépő szigorú korlátozások miatt.


Tematikus sétánkat Aradi Péter vezetésével: november 19-én 13 órától, folytatjuk Kőbányán, a szecesszió és más helyi érdekességek megtekintésével!


Az audioguide időbeni megrendeléséhez a sétákat megelőzően egy héttel kérjük adjátok meg a jelentkezők várható létszámát  Renfer Istvánnak e-mailen: renfer.istvan@gmail.com vagy telefonon: 20-537-5787.

November 19. 13.00

Szecesszió Kőbányán és más helyi érdekességek

Találkozás: Kőrösi - Kőbányai Kulturális Központ (volt Pataky István Művelődési Ház) főbejárata előtt (Szent László tér 7-14.)

Jelentkezők várható létszámának közlése legkésőbb: 11. 12-ig.


December 10. 13.00

Felfedezzük a Városmajor utcát - többek között történelmi, irodalmi és építészeti szempontból

Találkozás: Városmajor u. - Kék Golyó u. sarok

Jelentkezők várható létszámának közlése legkésőbb: 12. 03-ig.



 

Október 29. 14.00 Andrássy úton a Bajcsytól az Oktogonig, feliratozott fotók>

 

Október 1. 14.00

Ahol a legtöbb híres ember nyugszik: a Farkasréti temető művészparcellája

Nagyné Borics Márta, a Taurus Nyugdíjas Klub tagjának összefoglalója a slideshow mellé: "A Farkasréti temető 25-ös „Művészparcelláját” jártuk be. A temető 1894. április 1-jén nyílt meg, melyben összesen annyi híres magyar végső nyughelye van (művészek, sportolók, tudósok, politikusok), mint a Fiumei útiban és a kolozsvári Házsongárdiban együttvéve. Tóth Vilmos a temető részletes múltjáról szóló tanulmányában 8-10 ezer főre teszi a létszámot.

Csak néhány érdekesség a látottakhoz: Hankiss Elemér és Torgyán József egymás mellett nyugszik, ugyancsak Bubik István és Selmeczi Roland is. Bajor Imre és Koós János ill. Sztankay István és Schütz Ila sírját csak egy-két nyughely választja el. Szécsi Pál sírján friss virág volt! A sétán összesen huszonöten vettünk részt és már készülünk a következőre, melyen az Andrássy út első szakaszának látnivalóit fogjuk megismerni."


Természetesen a séták során  is elsődleges szempont egészségünk védelme, a maszk viselése és a távolságtartás, minden résztvevő audioguide készüléket kap a forgalmazó cég által előzetesen fertőtlenített, egyszerhasználatos fülhallgatóval.  

A készülék bérleti ára 500.-Ft, ami plusz költséget jelent, tehát a séták részvételi díja egyesületi tagnak 1.000.-Ft, egyesületen kívüli részére 1.500.-Ft.



Üdvözlettel

Talyigás Katalin, elnök



201 megtekintés
bottom of page