top of page

Felhívás idős társainkhoz


Talyigás Katalin, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek!” Országos Szövetség Budapesti Szervezetének elnöke, a NYUSZET képviselője, szociológus, egyetemi oktató tollából.


Tudom mit jelent az ünnepre való készülődés: örömet, hogy találkozunk, hogy ajándékot veszünk és kaphatunk, hogy jó hangulatban együtt lehetünk családunkkal, finomakat ehetünk, ihatunk, egy kis időre elfelejtjük ennek az évnek sötét pillanatait, és reménykedve nézünk a jövő elé.


És most mégis: azt szeretném magunknak ajánlani, ne tegyük meg mindezt! Ha sohasem, de most igazán fontos, hogy maradjunk otthon és vigyázzunk magunkra! A járvány elszabadult, a napi halálozások száma emelkedik, védtelenül állunk szemben a gyilkos kórral. Nem mindegy, hogy a következő években majd valóban együtt ünnepelhetünk szeretteinkkel vagy most egy COVID osztályon méltatlan körülmények között harcolunk a betegséggel. Ha eddig nem vettük komolyan a járványt, akkor most tegyük meg: hiszen már közel a védőoltás lehetősége, várjuk meg türelmesen!


Orvos és tudós barátaim javaslata: maszkviselés, távolságtartás, gyakori kézmosás, fertőtlenítés, szellőztetés. És készüljünk az oltás fogadására!


Ha jelentkezünk oltásra, feltétlenül figyeljünk a következő szövegre:

A Covid elleni oltási hajlandóság felmérése tartalmazza-e azt, hogy: ”Be kívánja-e magát oltatni az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinával?” Ha ezt nem tartalmazza a felmérő adatlap, akkor a következő nyilatkozatot kell az aláírás elé: „Az oltást elfogadó nyilatkozatom csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinára vonatkozik.” Ha ezt nem tesszük meg, akkor arra nézve adunk nyilatkozatot, hogy bármelyik vakcinával beolthatnak minket.


Kérlek Titeket, hogy segítsétek e fontos ügy érvényesítését, közzétételét.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Meghívó

Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában szabadegyetem, 2 évad, 7. alkalom, 2024 április11 du. 5óra Az időstársadalmat érintő kérdések és problémák - kerekasztal-beszélgetés Felkért résztvevők - Szém

Legyen Ön is idősügyi szakértő! Kvíz

Kérjük töltse ki a tesztet. Ha 20 pontból legalább 15-öt elért, gratulálunk, Ön sokat tud az idősek helyzetéről, problémáiról. Köszönjük, hogy kitöltöti a tesztet.

bottom of page