top of page

Harmadik Kor Egyeteme előadások

Frissítve: 2021. jan. 24.Harmadik Kor Egyeteme 2020/21. őszi féléves előadássorozata zoom platformon (és szemináriumai) már elérhető az ELTE honlapján >

ELTE PPK YouTube csatornáján pedig visszanézhetőek az előadások.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: hke@ppk.elte.hu címre kérjük jelezni a részvételi szándékot (névvel, e-mail címmel, tagja-e valamilyen nyugdíjas szervezetnek, ha igen, melyiknek?).

Az előadások az alábbi dátumokon 14:00 órakor kezdődnek:


2020. szeptember 23. 14:00

Falus Ferenc: Hitelesen a járványhelyzetről. Mit kell tudnunk a járványról?


2020. október 21. 14:00

A budapesti Lánchíd története - Aradi Péter művészettörténész, szociológus


2020. november 18. 14:00

A keresztény-zsidó párbeszédről - Gábor György filozófus, egyetemi tanár


2020. december 9. 14:00

Helyünk az Európai Unióban - Hegedűs István az Európai Társaság elnöke

A koronavírus járvány miatt online előadásokat tartunk. Az előadásokon való részvételhez a ZOOM alkalmazás használata szükséges, a linket és a segédletet e-mailben küldjük ki a jelentkezőknek. Az előadások végén a chat funkciót használva lehetőség lesz az előadóktól kérdezni.  A résztvevőknek az előadás előtti napon küldjük meg az aktiválására használható kódot a megadott e-mail címekre. Az előadásokat rögzítjük, azok a Youtube-on elérhetők lesznek.


Sikeres volt az ELTE PPK Harmadik Kor Egyetemének kísérleti, online előadása. Dr. Falus Ferenc, volt országos tisztifőorvos a most aktuális, idős korosztály kiváltképp érintő koronavírus járványról tartott előadást zoom-on keresztül (visszanézhető itt). Több mint ötven fő jelentkezett be az online térbe és kísérte aktív figyelemmel a szeptember 23. délutáni programot. Az előadást Dr. Dúll Andrea, az ELTE PPK dékánhelyettese, Csehné dr. habil. Papp Imola a Harmadik Kor Egyetemének szakmai vezetője és Dr. Talyigás Katalin, az Életet az éveknek Budapesti Szervezet elnöke nyitotta meg. Mindhárman kiemelték, hogy az évek óta tartó programsorazat fókuszába az aktív idősödés került, és közönség újra és újra bebizonyítja, hogy a „tevékeny időskorért” nem csak szlogen.

A programon rendszeresen résztvevő nyugdíjasok a mostanáig is tartó járványidőszakban sem engedték el a tudásközvetítő közösségi együttlétet. Az online gyülekezés időszakában ugyanúgy lehetett egymással beszélgetni, mint a Kazinczy utcai előadások előtt az aulában. Az előadás során a szemléltetés is megvalósult, képernyőmegosztással követni lehetett a prezentációt.

Moderált beszélgetés keretében a hallgatóság élőben, a videóbeszélgetés funkciót használva vagy a chat ablakba leírva tehette fel a kérdéseit, melyet az előadó rögtön meg is válaszolt. A szervezésben közreműködött a Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesülete. A sikeres példán felbuzdulva a 2020/21. őszi félév előadásai online folytatódnak, és a nagyfokú résztvevői aktivitásra épülő szemináriumokon is – módszertani átdolgozás után – online lehet részt venni. Az időpontok és a regisztrációs információk az ELTE PPK Harmadik Kor Egyeteme oldalán olvashatók. A „Harmadik Kor Egyeteme, ELTE – a tevékeny időskorért” program célja, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem a főváros támogatásával az idősebb korosztály számára is megnyissa a tanulás lehetőségét. A kezdeményezés célja az aktív idősödés, az élethosszig tartó tanulás és a generációk közötti párbeszéd támogatása és népszerűsítése. Az Egyetem így is törekszik arra, hogy értékalapú és hatékony kapcsolatot alakítson ki szűkebb és tágabb környezetével, s nyitott egyetemi központ legyen. A programot az ELTE PPK, a Budapesti Nyugdíjasok Szövetsége, és Az Életet az Éveknek Országos Szövetsége szervezi. 

Küldetés A rendezvényt támogatja Budapest Főváros Önkormányzata.

2020.09.30

 

Korábbi bejegyzés: az első előadás.

Falus Ferenc: Hitelesen a járványhelyzetről. Mit kell tudnunk a járványról?


ZOOM letöltési segédlet


1. A Zoom program letölthető az alábbi linken:

1. Itt az alábbi címhez tartozó „Download” gombra kell kattintani:

„Zoom Client for Meetings”

Ez indítja el a telepítő program letöltését.


2. A telepítő program a számítógép „Letöltések” könyvtárában lesz a letöltést követően megtalálható „ZoomInstaller” néven. Erre kell kétszer kattintani, és elindul a telepítési folyamat, követni kell az instrukciókat.

A Harmadik kor Egyetem programjaihoz kapni fog egy internetes linket, amire csak rá kell kattintani és a Zoom program automatikusan elindul majd a gépen.


3. A sikeres részvételhez érdemes a kapcsolódás előtt ellenőrizni a számítógépen rendelkezésre álló webkamera, hangszóró és mikrofon beállításokat.


4. Az alábbi linken megtekinthető videó segíthet a rendezvény csatlakozási procedúra elvégzésében

Hozzászólás írása...

342 megtekintés

Comments


bottom of page