top of page

Hegyestű és a Káli-medence csodái



Sajnos, az idő rövidsége miatt nagyon kevesen jelentkeztek a Káli-medence csodái kirándulásra. Szeretnék több időt biztosítani arra, hogy minél több klubtaghoz eljusson üzenetünk, ezért új időpontot tűztünk ki, bízva abban, hogy lesznek is jelentkezők!



Indulás reggel 7:00 órakor Budapestről, a BOK Csarnoktól (Budapest, Dózsa György út 1., Stadionok metrómegállóhoz közel), találkozó 6:45 órakor. Utazás egy reggeli kávé és mosdó szünettel Monoszló felé. 10:00 órakor csatlakozik a csoportunkhoz Árvai Gábor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legendás túravezetője.

Első megállónk a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely lesz. A ,,Káli-medence impozáns őrszemének” is nevezett tanúhegy egy félbevágott vulkán benyomását kelti. Közös sétát teszünk a vulkáni lávadugóban, megismerve a terület történetét és élővilágát.

Ezt követően folytatjuk utazásunkat és Köveskál nevezetességeivel ismerkedünk meg. A Kőróka Pincében két fogásos ebéddel várják csoportunkat, az ebéd tartalma: erőleves maceszgombóccal és sertéspörkölt galuskával, savanyú uborkával. Aki szeretné három tételes borkóstolóval egészítheti ki ebédjét.

Következő megállónk a Gyulakeszi mellett található Papsapka-kövek. A Csobánc lábánál található kőtengert a Pannon-tenger üledékén vulkáni utóműködés hozta létre.

Napi utolsó állomásunk Tapolca belvárosa lesz, ahol a közös városnézést követően rövid szabadidőt tartunk a Malom-tó partján. Budapestre a kora esti órákban érkezünk meg.


Időpont: 2022. június 1. szerda

Min. létszám: 30 fő

Ár: 15.000 Ft/fő (tartalmazza: utazás autóbusszal, ebéd, idegenvezetés, utazásszervezés)

Belépő költség: Hegyestű Geológiai Bemutatóhely 1500 Ft/fő teljes árú, 1200 Ft/fő nyugdíjas

Fakultatív borkóstoló program: 1.500 Ft/fő. A programra előzetes jelentkezés szükséges, min. 25 fő jelentkező esetén tartjuk meg.


Jelentkezési és befizetési határidő: 2022. május 13. péntek a Bp. XIII. kerületi Prevenciós Központban (Tüzér utca 56-58. szám alatt).

Kérjük, előre egyeztessétek érkezéseteket, 06-30-641-56-86-os telefonszámon, illetve aranka.medveczki@gmail.com e-mail címen.


A program minimum 35 fő jelentkező esetén indul!

Szeretnénk, ha minél többen kirándulnátok velünk!

Várjuk jelentkezéseteket a megadott határidőig, a részvételi díj befizetésével együtt!


Címlapfotó: csodalatosbalaton.hu

29 megtekintés
bottom of page