top of page

Karácsonyi gondolatok

Frissítve: 2020. dec. 17.

(Fotó: Alex Howitt)

Hol van már a tavalyi hó? Hol van már a tavalyi karácsony, amikor izgatottan és örömteli várakozással készülődtünk az ünnepre és számoltuk a napokat.


Mostanában mások számolnak és sajnos nem a napokat.

Nem könnyű ilyen helyzetben nem erre gondolni, pláne nem könnyű vigaszt nyújtani, de a karácsony üzenetével meg kell próbálni.


Hiszen a karácsonnyal a remény, az örömet hozó fény érkezik meg világunkba és erre az üzenetre most felettébb szükségünk van.


A karácsony az egyetlen olyan ünnep, melyen az emberek –széles e világban-, ugyanarra gondolnak: a szeretetre!

Éppen ezért, karácsony közeledtével arra vágyunk, hogy megöleljük az egész világot, s benne külön-külön is azokat, akik szívünkhöz közel állnak.


Persze ez az ölelés olykor-olykor bizony csak emlék, mert valaki már nincs közöttünk, csupán szívünkben él.

A karácsony semmi mással össze nem hasonlítható érzéssel tölti el az embert, ám mit sem ér ez az érzés, ha nincs kivel megosztanunk.

Nyújtson vigaszt és reményt a költő szava:


Csak gyújts meg egy gyertyát, s ha fényénél elmosolyodsz, ott vagyok

Ott vagyok, hol a szeretet melege ragyog.


A közelgő ünnepekre gondolva kívánom mindenkinek, hogy érezze, nincs egyedül, hogy érezze, valaki számára a legtöbbet jelenti. Hogy legyen kivel megosztani mindazt, ami vele és érte történik, hogy legyen még sokáig lehetősége éreztetni szeretteivel, hogy mindez kölcsönös… vagyis, hogy: legyen kit szeretni és legyen, aki viszont szereti!

Egyszóval tiszta szívemből kívánom, hogy a lelkekben legyen egész évben karácsony!

Kívánom továbbá, hogy a nehezen megélhető körülmények ellenére se adjuk fel a reményt, hogy egyszer ennek is vége lesz és akkor ismét - korlátozások nélkül- találkozhatunk szeretteinkkel, barátainkkal, ismerőseinkkel és egymással.

Karácsonyhoz közeledve ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek békés, szeretetteljes ünnepet, jó egészséget és örömteli új esztendőt!


Renfer István


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Budapest Másképp, 2024

Kedves Klubvezetők! Következő sétánk mottója: "Egy régi mániám..." Téma: A Stefánia út és környékének látnivalói Folytatjuk a Stefánia út felfedezését: Most a páros oldalát fogjuk bejárni, elkalandozv

bottom of page