top of page

Kedves KATI!


csupa nagybetűkkel

Sokan úgy tartják - és bizonyára igazuk van-, hogy akkor jó egy köszöntő, ha kerek és rövid.


Ami a kerekséget illeti, az - a sajátos helyzetből fakadóan- már eleve adott, hiszen tizenéve jelölő bizottsági tagként én javasoltam a közgyűlésnek megválasztásodat az elnöki posztra és most - mintegy második nyugdíjba vonulásod kapcsán-

már megint én beszélek Rólad és az elmúlt időszakról, de már a köszönet hangján és az egyesület nevében.


Na de, hogy lehet röviden feleleveníteni egy ilyen tartalmas időszakot?

Úgy, hogy sokat tanulhattunk és tanultunk Tőled tenni akarást, kitartást, következetességet, empátiát, rendszerességet, önzetlen segítőkészséget, hogy csak néhányat említsek a bőség kosarából.

A közös munka és közösségi élmény jótékony hatása összecsiszolta a nagy csapatot, ezért –ahogy mondani szokás-, fél szavakból is értjük egymást.

Ennek jegyében, tömörítve mindaz, amiben leginkább példát mutattál nekünk, hogy


a szakmai tudás tanulással megszerezhető, de a töretlen hit és a fáradhatatlan lelkesedés nem!


Mindig kerested az újat, ami másnál is előfordulhat, de Te nem csak kerested, meg is találtad! HKE, Könyvklub, Budapest másképp séta, Ki-Mit-Tud, Versmondó nap, vetélkedők, Skype csapat, önkéntes segítők köre, klubok látogatása.


Új programokat valósítottál meg, melyek az évek során hagyománnyá erősödtek és még a szervezeti forma megváltoztatásának nem könnyű útját is végig jártad.


Ehhez kapcsolódóan most egy személyes élményre szeretnék visszaemlékezni.

Egyesületünk Alapszabályát 2016 elején hagyta jóvá a cégbíróság, de az előkészítő munka természetesen jóval előbb elkezdődött. Az alapításhoz 10 személy egybehangzó nyilatkozatára volt szükség és nekem akkor fenntartásaim voltak.

Egészen addig, míg el nem hangzott Tőled a varázsige: Meg tudjuk csinálni!


És ez a varázsige -mint vezérelv- átsegített minket szinte minden akadályon.


Pozitív életszemléleteddel, magával ragadó kisugárzásoddal mindenkit meg tudtál nyerni az igaz ügynek, mert egyszerre voltál a tudás és a szeretet nagykövete.


Mind ezekért hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk Neked. Jóleső érzéssel fogunk emlékezni az együtt töltött évekre, melyek során valamennyi egyesületi tag érdekében is dolgoztál, kimondatlanul is mindig együtt-egymásért!


Segítő tanácsaidra a továbbiakban is számítunk, az egyesület nevében hosszútávon is tartható jó egészséget, szeretteid körében eltöltött boldog éveket, terveid megvalósításához (mert biztos lesznek) kellő energia tartalékot kívánok!


Renfer István


11 megtekintés
bottom of page