top of page

Szépkorúak Sportfesztiválja


Kedves Klubvezetők!


Olvassátok a Szépkorúak Sportfesztiváljára szóló felhívást, mely 2023. június 7-én 10:00 órától - 15:00 óráig kerül megrendezésre.

Helyszín: Budapest, XI. kerület Bikás Park

Előnevezési határidő: 2023. május 31.

Kérjük, hogy minél többen vegyetek részt, e jó hangulatú rendezvényen. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a mozgást, a kihívást.

Jó szórakozást, kikapcsolódást kívánunk!


Üdvözlettel:

"Életet az éveknek" Területi Egyesülete elnöksége nevében:

Medvcezki Aranka


"Nyugdíjas Szervezet/Klub Vezetőjének!

Tisztelt Hölgyem/Uram!


Szövetségünk 2023. június 7-én -14. alkalommal- rendezi meg a régebb óta fiataloknak, azaz a nyugdíjasoknak az INGYENES sportrendezvényét a Szépkorúak Sportfesztiválját.

A társadalmunk egyre növekvő részét teszik ki a nyugdíjasok. Egészségük megőrzése szempontjából kiemelkedő jelentőségű a sportolás. Sajnos kevés olyan rendezvény szerepel a sportprogramok kínálatában, mely kifejezetten a nyugdíjasokat célozza meg. Az ő életvitelük pedig példa a ma felnövekvő ifjúságának, és ha az ő életvitelük passzív, akkor bizony az lesz a példa.

A Szépkorúak Sportfesztiválja ezt az űrt igyekszik betölteni a sportrendezvények területén, idén 14. alkalommal. Célunk a nyugdíjasok minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres mozgás fontosságát, szeretetét.

A szívükben máig fiatal résztvevők bizonyították, hogy szükség van ilyen jellegű rendezvényre, hiszen az ország számos pontjáról alkalmanként 900-1500 fő között vettek részt igen aktívan a korábbi években.

A jó hangulatot a testmozgást középpontba állító rendezvényen több mint 40 féle, többségében játékos mozgásforma kipróbálási lehetősége alapozza meg. Az egyes mozgásformákban való vetélkedés sajátosságát az adja, hogy odafigyelünk a célcsoport lehetőségeire: itt nem lesznek test-test elleni küzdelmek, kerüljük a sérülésveszélyes elemeket, és több olyan program elem is lesz, melyet pihenésképpen iktatunk be a résztvevőknek, sőt biztosítunk egészségügyi szűréseket is.

Az ingyenes mozgásfesztiválon sok mozgásformát és eszközt próbálhatnak ki a nyugdíjasok, amelyek nem tartoznak a költséges szabadidős tevékenységek közé, így a sporttalálkozón résztvevők később saját környezetükben is űzhetik azokat.


Időpont: 2023. június 7. 10:00 órától - 15:00 óráig

Helyszín: Budapest, XI. kerület Bikás Park

Előnevezési határidő: 2023. május 31.

Nevezési díj: nincs, a rendezvény ingyenes


Figyelem! Az előnevezett csapatok között ismét mozgósítási versenyt hirdetünk!

„Keressük a legnagyobb létszámban érkező csapatot!”

Az előnevezett és a helyszínre oda is érkező csapatok közül a legnagyobb létszámú csapat (max. 150 fő) tagjainak egy-egy, a rendezvény logójával ellátott pólót adunk ajándékba.

Helyszíni nevezés: 2023.06.07. 9:00 órától

A helyszínen nevező csapatokat a mozgósítási versenyben nem tudjuk figyelembe venni!

Várjuk nevezésüket!

Sporttársi üdvözlettel:

Salga Péter főtitkár

sk."

bottom of page