top of page

Karácsonyi köszöntő

Frissítve: 2021. dec. 15.


Kedves Egyesületi Tagok!


Ez már a második karácsony, amikor az ünnep közeledtével nemcsak a napokat számoljuk.

Amikor a „Fehér lesz a karácsony, vagy fekete?” örök kérdésre kapott válasz nemcsak azt jelentheti, hogy vajon el tudjuk-e vinni unokánkat szánkózni, vagy sem. Amikor a fekete karácsony mást is jelenthet, mint két évvel ezelőtt!

Amikor minduntalan felmerül bennünk, mi adhat erőt a nehéz időszak átvészeléséhez?


A járványhelyzet lesújtó hírei hallatán -növekvő bizonytalanság és elkeseredettség közepette- már-már küldetésünkké válik egymás segítése, ezért keressük a szalmaszálat, a közös kapaszkodót.

Nyújtózkodunk, hogy elérjük, azután rájövünk, nem kell érte messzire menni, hiszen a kapaszkodó ott van bennünk: Úgy hívják, szeretet.


A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni. A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.

A szeretet teszi teljessé az ember életét.


A karácsony talán legfontosabb üzenete is a legemberibb értékhez, a szeretethez kapcsolódik.


Nem elég minden egyéb a karácsonyi ünnephez; feldíszített fenyőfa, ajándékok sokasága. Ha hiányzik a szeretet, nem lesz teljes az ünnep.

Nem az a fontos, hogy mi van a fa alatt, hanem az, hogy kik állják körül…

Néha egy szóval, egy mosollyal, egy érintéssel sokkal többet tudunk kifejezni, mintha drága ajándékokkal halmoznánk el egymást.

Az igazi ünnephez és az egész életünkhöz nem kell más, csak az, hogy szeretni, tisztelni tudjuk egymást.


Jegyezzünk elő képzeletbeli naptárunkba minden napra egy cseppnyi karácsonyt.

Rohanó világunkban álljunk meg egy pillanatra! Gyújtsunk gyertyákat, emlékezzünk azokra, akik már nincsenek velünk, gondoljunk azokra, akiket szeretünk, de a karácsonyt tőlünk távol ünneplik. A karácsony biztató fénye mellett szorítsuk meg egymás kezét, mosolyogva biztassuk egymást.


A nehezen megélhető körülmények ellenére se adjuk fel a reményt, hogy egyszer ennek is vége lesz és akkor nemcsak virtuálisan találkozhatunk szeretteinkkel, barátainkkal, ismerőseinkkel és egymással.



16 megtekintés
bottom of page