top of page

Könyvklub 2024




Szeretettel várjuk az érdeklődőket klubtalálkozóinkra a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Márai Könyvtárában (I. kerület Krisztina körút 87.) a hónap utolsó keddjein 16 órától.

A következő hónapok Könyvklubjainak tervezett programjai.

  • Április 30. kedd 16 óra Kosztolányi Dezsőné: Karinthy Frigyesről (Karinthyról címmel is megjelent) könyve, amelynek megbeszélése után, aki tud még maradni megnézheti a Madách Színház Írók – Sorsok –Szerelmek c. filmsorozatából ingyenesen a könyvtárak rendelkezésére bocsájtott A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei c. 55 perces filmet.

  • Május 28. kedd 16 óra Fredrick BACKMAN: A nagymamám azt üzeni, bocs c. könyvét tervezzük megbeszélni..

  • Szeptemberben Lévai Katalin mutatja be új, júniusban megjelenő könyvét Hunyady Sándorról és Bródy Sándorról.

  • Október 1. kedd 16.30 Vida Gáborral íróval beszélget Vass Norbert Senkiháza – Erdélyi lektűr c. könyvéről tervezünk klubtalálkozót.


Szeretettel várunk minden könyv barátot.

Talyigás Katalin és Mátray Klementina

 

Lezajlott klubtalálkozó  a Márai Könyvtárban.

  • Márciusban Krusovszky Dénes új könyvét, a Levelek nélkül -t megbeszéltük meg a Márai Könyvtárban. Ez a  regénye egy kelet-magyarországi kisvárosban játszódik, ahol egyszer csak a fák tavaszi leveleiket ledobják. De mi okozta ezt a változást? Természetkatasztrófa vagy emberi mulasztás? Hogyan lehet tovább élni a hétköznapokat a megváltozott körülmények között? Hogyan lehet egy észszerűtlenül működő világban észszerűen  viselkedni? Hogyan őrizhetjük meg józan eszünket egy széthulló társadalomban és széteső családban? Krusovszky Dénes második regénye, Levelek nélkül, a nagy sikerű, Akik már nem leszünk sosem után, ezúttal a válaszokat keresi ezekre a kérdésekre. A regény mélyen aktuális, és a társadalmi, politikai és egzisztenciális problémákat érinti. Az olvasó fantáziájának is sok teret enged, miközben a fák rejtélye mögötti titkokat felfedi.



  • JanuárbanTompa Andrea ötödik regényét, a májusban megjelenő Sokszor nem halunk meg c könyvét beszéltük meg.


101 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Budapest Másképp, 2024

Kedves Klubvezetők! Következő sétánk mottója: "Egy régi mániám..." Téma: A Stefánia út és környékének látnivalói Folytatjuk a Stefánia út felfedezését: Most a páros oldalát fogjuk bejárni, elkalandozv

bottom of page