top of page

"A zene ékes útjain" - kamarakoncert


A Magyar Filharmóniai Társaság projektmenedzsere, Magyar Krisztina szeretettel meghívja nyugdíjas klubtagjainkat a következő, irodalommal ötvözött kamarakoncertükre, mely december 13-án (hétfőn) 19 órai kezdettel kerül megrendezésre az Óbudai Társaskörben (1036 Budapest, Kiskorona utca 7.).

Klubtagjainknak a részvétel ez alkalommal is ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Válasz e-mailben a magyarkrisztina@bftz.hu címen, vagy a 06 20 620 1050-es telefonszámon várják a részvételi szándékokat.

Bármely további kérdésekkel forduljatok bizalommal Magyar Krisztina projekmenedzserhez.


"A zene ékes útjain" - kamarakoncert

Zenés kalandozások a barokktól a kortársakig. Hangszerek és repertoár tekintetében egyaránt különlegesnek ígérkezik az este, Luca napján pedig ez el is várható. Ha boszorkányságra, időjóslásra és termékenységvarázslásra nem is kerül sor – vagy nem úgy, ahogyan azt elsőre gondolnánk –, azért lesz itt bölcsődal (Berceuse) és hajnali szerenád (Aubade), Csibék játéka és Hétfátyoltánc, sőt még a liliom is dalra fakad.

A verseket válogatta és előadja: Hirtling István, Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész


Műsoron: Quantz: e-moll triószonáta, QV 2:Anh 14 Glière: 8 Pieces, op. 39 – 1. Prelude, 3. Berceuse, 4. Canzonetta, 8. Etude Godard: Aubade hegedűre és csellóra, op. 133 Schubert: Rondo, D.438 Rossini: G-dúr szonáta – klasszikus vonósnégyes-változat Dénes István: Hommage à J. S. Bach Dénes István: V4 Himnuszok Dragony Tímea: Virágálom – cselló-zongora duó Dragony Tímea: Virágálom: Fuvola duók gyermekeknek – Manók tánca, Gyermekláncfű, Szitakötők Dragony Tímea: Triók két fuvolára és csellóra – A levelibéka, A vízililiom dala, Csibék játéka Dragony Tímea: Montage R. Strauss: Salome Hétfátyoltánca (Rózsa Pál átirata)

Műsorvezető: Tóth Endre, zenetörténész

Szeretettel várják az érdeklődőket!


Címlapkép: bftz.hu

4 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Budapest Másképp, 2024

Kedves Klubvezetők! Következő sétánk mottója: "Egy régi mániám..." Téma: A Stefánia út és környékének látnivalói Folytatjuk a Stefánia út felfedezését: Most a páros oldalát fogjuk bejárni, elkalandozv

bottom of page