top of page

Kulturális Örökség Napjai


A Kulturális Örökség Napjai 2021-ben meghirdetett programjai megvalósítása a programhelyszínek felelőssége, indulás előtt érdemes tájékozódni, hogy a választott program nem változott-e.

Keresés helyszínek szerint, kerületenként.



Szabó Éva Zsuzsanna válogatása

2021. szeptember 18-19.-i hétvégén olyan történeti épületeket nyitnak meg, amelyek általában el vannak zárva a nyilvánosság elől. Olyan emberek mutatják be ilyenkor a rájuk bízott értékeket, akik nem csak szeretik őket, de ismerik szépségüket, múltjukat, jelenüket és fontos számukra a megőrzésük.

  • Szeptember 18-19. A Kulturális Örökség Napjai keretében ismét megnyitja kapuit az Országház. A tervezett Kossuth téri és országházi séták, gyerekprogramok ingyenesek, azonban regisztrációkötelesek. A KÖN keretében mindkét napon Tér-Zene koncertre is várják az érdeklődőket 16 órától a Kossuth téren: szombaton a Budapest Saxophone Quartet ad koncertet, vasárnap a Budapesti Filharmóniai Társaság vendégjátékaként a Wind+ Együttes lép fel. Szeptember 16-án 17 órától pedig a Kis Kata Zenekar koncertje szórakoztatja a közönséget az Országház főbejárata előtti területen.

  • Szeptember 24-25. Levéltári piknik Czigler Győző építőművészete kiállítás és előadás nagyon érdekes !

  • Új kiállítás a Páva utcai zsinagógában

  • Magyar templomok kvíz

  • Városunk Olvasnivaló újság.



Bese Judit válogatása a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. helytörténeti műhelye szeptember 18-ára, szombatra szervezett sétákkal. Sétavezető: Majkó Zsuzsanna a helytörténeti műhely vezetője.


  1. A szecesszió halhatatlanjai: a Szenes-háztól a Malonyay-villáig Találkozó: 9.45 órakor a Reiner Frigyes parkban

  2. Séta a Stefánián, látogatás a Földtani Intézetben Találkozó: 14.45 órakor a Stefánia út-Ajtósi Dürer sor sarkán a Zala-villánál

A sétákat vezeti: Majkó Zsuzsanna, a helytörténeti műhely vezetője


A programokra regisztráció szükséges, részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni.


Szeretettel ajánlom még figyelmükbe Budapest Főváros Levéltára szeptember 24-25-i programját, a IV. Levéltári Piknik eseményeit.



Címlap fotó: oroksegnapok.gov.hu



17 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Budapest Másképp, 2024

Kedves Klubvezetők! Következő sétánk mottója: "Egy régi mániám..." Téma: A Stefánia út és környékének látnivalói Folytatjuk a Stefánia út felfedezését: Most a páros oldalát fogjuk bejárni, elkalandozv

bottom of page