top of page

Rózsa Nyugdíjas Klub karanténban

Frissítve: 2021. jan. 13.


Mit tudtunk tenni egy hónap alatt ebben a rendkívüli helyzetben.

A Rózsa Nyugdíjas Klub elkészítette és beüzemelte a riadóláncát. Célja mindenképp az, hogy minden tagunkról tudjunk! Igen de a tagjaink 60-90 év között vannak. Most nem csak a programok összeállítása a feladat, de az is, hogy egytől egyig mindenkit elérjünk tudjunk róla! A heti találkozók mindenkinek hiányoznak. A személyes kontaktus most - ebben a válságos időben - hangsúlyozódik ki igazán. 65 tagtársunkkal emailben vagy a közösségi médiákon keresztül tudom a kapcsolatot tartani. De vannak olyan Klubtársaink (54 fő), akiknek nincs email címük és okos telefonjuk. Csak a vezetékes telefon és a személyes kapcsolat a lehetséges! Az Ő életkoruk többnyire jóval 75 év felett van. A rendszeres telefonhívásokra kapcsolattartásra 21 főt kértem fel! Úgy próbáltam összeállítani a párokat, hogy - akik eddig is baráti kapcsolatban voltak - azok kerüljenek egymás mellé.

Persze most is, nagyobb felelősséget raktam a Rózsa Nyugdíjas Klub Vezetői tagjaira (8fő). De ezen kívül önkéntes jelentkezők is voltak szép számmal, sőt folyamatosan jelentkeznek! Ebben kialakult helyzetben biztosnak kell lennünk, hogy figyelemmel tudjuk kísérni egymást! E-mail-ben küldtem meg minden kontakt személynek, hogy kivel / kikkel vegyék fel a kapcsolatot. Megbeszéltük, hogy legalább 2-3 naponta beszélgetnek a rájuk bízott személlyel/ személyekkel.

Mivel a Rózsa Klubban sajnos sok olyan társunk van, aki egyedül él, így fontos, hogy éreztessük velük, hogy segítünk és odafigyelünk rájuk! Tagságunk között még senki sem beteg meg ettől a vírustól.

Ez a legfontosabb!

Rengeteg tagunkról a családja gondoskodik! Ez nagyon jó hír. Nagyon jó a kapcsolatunk az Önkormányzattal is! Ha kérésünk volt, készségesen és szinte azonnal segítésünkre voltak. Köszönet érte! Már két körlevélben tájékoztattam, és a közösségi médiában is közzéteszek egy két aktuális, fontos tudnivalót. De az email-ben természetesen személyesebb hangon lehet beszélni.

Folyamatosan megköszönöm minden Klubtársamnak az eddigi és ezt követő sok - sok támogatást és segítséget! Továbbra is maradjanak ilyen tiszta szívűek és együttérzőek egymáshoz!


2020.04.08.

Tóthné Kata, klubvezető

29 megtekintés
bottom of page